actueel background image

Twee grootmachten in nood: Italië vs Engeland

22 sep 2022 | 12:54 0

Ook voor Engeland is dit de laatste kans om de plooien glad te strijken in aanloop naar het WK-voetbal. De ploeg van Gareth Southgate hoopt na een belabberde reeks wat aan het vertrouwen te kunnen werken. Bij Italië liggen de kaarten momenteel heel anders. Na het winnen van het EK afgelopen jaar zou Italië natuurlijk altijd als een van de favorieten moeten gelden voor aankomend WK. Maar niets is minder waar, de Italianen wisten zich niet te plaatsen en blijven dus thuis. En zal er dus met een kater naar aankomend toernooi gekeken worden.

Desalniettemin belooft het WK 2022 een spannend toernooi te worden en zal er voor de sportliefhebber genoeg te genieten zijn. Ook tijdens dit toernooi kan de liefhebber wedden op voetbal en blijft dit een uniek en spannend fenomeen.

Vooruitblik

Bij Engeland is het altijd interessant om te zien welke elf namen er zullen aantreden. Momenteel is de selectiekeuze zo groot dat de ene na de andere ster kan worden opgesteld. En allemaal doen zij hun uiterste best, aangezien er nog genoeg basisplaatsen te verdelen zijn. En met deze gouden generatie maakt Engeland ook wel degelijk kans op het winnen van het WK. Maar eerst de Nations League, waarin regerend Europees kampioen Italië verslagen moet worden. Wordt het een lekkere warmloper of blijven de zorgen hangen?

It’s coming home

Een slogan die al sinds 1966 trending is voor elk groot voetbaltoernooi in Engeland. En eentje die vaak met veel plezier ontvangen wordt in de rest van de wereld wanneer het Engeland wéér niet lukt een groot toernooi te winnen. Voor de Engelsen is dit een duel dat dus uiterst serieus genomen wordt. De afgelopen vier wedstrijden werden niet gewonnen, terwijl de laatste wedstrijd een beschamende 0-4 thuisnederlaag was tegen Hongarije. De druk neemt daarom ook toe op bondscoach Gareth Southgate dus een overwinning is ongeacht de belangen binnen de Nations League uiterst belangrijk. Want wint Engeland na ruim 65 jaar dan eindelijk weer eens een groot toernooi?

Met beide benen op de grond

Voor Italië geldt dat de vorm idem dito is aan die van Engeland. Met maar één zege in de laatste vijf wedstrijden, én het missen van het WK, is de voetbalstemming in Italië momenteel niet optimaal. Die kan wel beter worden als Engeland verslagen wordt en daar zal coach Roberto Mancini ook op hameren. Redelijk verrassend werd de ploeg Europees kampioen, om vervolgens wel het WK mis te lopen. Zo krijgt een gedeelte van de oude generatie, zoals Chiellieni en Bonucci, niet de kans om afscheid te nemen op een groot eindtoernooi. De Squadra Azzurra staat zo al weer heel gauw met beide benen op de grond.

Statistieken

  • De nederlaag van Engeland tegen Hongarije was de grootste thuisnederlaag sinds 1928 
  • Griekenland was in 2006 het laatste team dat als EK-winnaar het daaropvolgende WK miste, tot Italië nu.  
  • Engeland heeft momenteel de meest waardevolle selectie ter wereld, met een waarde van 1,34 miljard euro 
  • Italië is het hoogste geplaatste team op de FIFA-wereldranglijst(7e) dat niet naar het WK gaat. 
  • Engeland staat 5e op de wereldranglijst. 
  • Dit wordt de 24e confrontatie, van de eerdere won Engeland er 8 en Italië er 10.
  • Italië mist nog steeds Juventus-speler Federico Chiesa. 
  • Het nationaal elftal is tot dusver het enige eerste elftal dat Engels bondscoach Gareth Southgate onder zijn hoede heeft gehad. 
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.