actueel background image

Transferwaarde Onana daalt met 13 miljoen euro

08 okt 2021 | 13:34 0

De Eredivisie staat al sinds jaar en dag te boek als een kweekvijver voor talenten. Diverse sterspelers uit de Nederlandse competitie maakten een droomtransfer naar het buitenland en in sommige gevallen voor duizelingwekkend hoge bedragen. De Ajax-doelman André Onana leek de wereld te kunnen veroveren in zijn beste dagen bij de club, maar door een lange schorsing verdween hij van de radar. De geschorste doelman zijn transferwaarde daalde kortgeleden in één klap van 30 miljoen euro naar 17 miljoen euro. Het is de grootste waardedaling ooit in de geschiedenis van de Eredivisie. De transferwaardes werden afgelopen maandag aangepast door ‘Transfermarkt’.

Waardedaling Onana

De drastische waardedaling van Onana komt niet uit de lucht vallen. De transfersite moet rekening houden met het feit dat de doelman niet zou bijtekenen in Amsterdam en diverse topclubs geen belangstelling meer zouden hebben in de doelman. Onana mag tot en met 4 november 2021 geen wedstrijd meer spelen of meetrainen met de selectie. De kans lijkt klein dat de goalie na die tijd nog een kans zal krijgen in Amsterdam.

onana ajax keeper in stadion

Duurste doelman in de Eredivisie

Ondanks de enorme waardedaling is Onana nog altijd de duurste doelman in de Nederlandse voetbalcompetitie. Echter is de waarde van Feyenoord-doelman Justin Bijlow wel gestegen naar 12 miljoen euro, een stijging van maar liefst 4 miljoen euro. De waarde van PSV-goalie Joel Drommel steeg met een half miljoen euro naar 4,5 miljoen euro. Niet geheel verrassend daalde de waarde van reserve-doelman Yvon Mvogo (PSV) met één miljoen euro naar 3,5 miljoen euro.

Duurste voetballers in de Eredivisie

De vijf duurste spelers die actief zijn in de Eredivisie spelen allemaal bij de regerend landskampioen Ajax. Het gaat om de volgende vijf namen:

1. Ryan Gravenberch (33 miljoen euro)
2. Sébastian Haller (27 miljoen euro)
3. Antony (25 miljoen euro)
4. Lisandro Martinez (25 miljoen euro)
5. David Neres (22 miljoen euro)

De aanvaller Cody Gakpo (PSV) staat op de zesde plaats met een waarde van 22 miljoen euro, gevolgd door teamgenoot Noni Madueke met 18 miljoen euro.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.