actueel background image

Transfergeruchten rondom Ajax tijdens de Corona Crisis

26 mrt 2020 | 08:06 0

De voetbalcompetities liggen noodgedwongen stil, maar de transfergeruchten stromen nog altijd binnen. Ajax is druk bezig om de selectie voor volgend seizoen in orde te maken. Bekijk hieronder de meest recente transfergeruchten rondom de Amsterdamse topclub:

Vertonghen mogelijk naar AFC Ajax

Jan Vertonghen speelde tussen 2006 en 2012 maar liefst 155 wedstrijden voor Ajax. De kans lijkt groot dat de ervaren verdediger nog dit jaar zal terugkeren in Amsterdam. Het contract van de Belg verloopt deze zomer, waardoor hij transfervrij kan vertrekken bij Tottenham Hotspur. Oud-international Marc Degryse zou de verdediger hebben geadviseerd om zijn carrière te vervolgen bij Ajax.

In 2012 verkocht Ajax de speler voor 15 miljoen euro aan de Engelse grootmacht. Echter kwam Vertonghen dit seizoen amper in actie en moest hij meermaals plaatsnemen op het tribune. Naast Ajax zou ook het Belgische RSC Anderlecht interesse hebben getoond in de centrale verdediger.

Italiaanse topclubs azen op Hansen

Sontje Hansen is één van de grootste talenten binnen de jeugdopleiding van Ajax. De 17-jarige aanvaller mocht eind 2019 zelfs zijn debuut maken in het eerste elftal van de Amsterdamse club. Daarnaast werd Hansen in 2019 ook Europees Kampioen met Nederland onder de 17, de spits werd ook topscorer van het eindtoernooi. Dit is niet onopgemerkt gebleven. Juventus en Internazionale zouden de talentvolle spits nog deze zomer willen overnemen van Ajax. Het contract van Hansen loopt nog door tot medio 2021.

Longstaff op de radar van Ajax

Ajax heeft zijn vizier gericht op de komst van Matthew Longstaff. Het 20-jarige talent van Newcastle United mocht dit seizoen al vier keer invallen in het eerste elftal. De verdedigende middenvelder heeft het echter niet naar zijn zin bij de Engelse club en aast op een vertrek. Ajax is overigens niet de enige geïnteresseerde club, want ook Borussia Dortmund, Internazionale en Atalanta Bergamo houden het talent nauwlettend in de gaten.

Manchester United denkt nog altijd aan Van der Sar

Manchester United is al tijden bezig met de zoektocht naar een nieuwe ‘Director of Football’. Edwin van Sar zou nog altijd bovenaan het lijstje staan van de Engelse topclub. De huidige Algemeen directeur van Ajax heeft een verleden bij United en zou daardoor de ideale kandidaat zijn. Het is vooralsnog onduidelijk of Van der Sar ook daadwerkelijk belangstelling heeft in de functie.

Ajax denkt aan Carrascal

Ajax wilt zich spoedig gaan versterken met Jorge Carrascal. Het 21-jarige talent staat momenteel nog onder contract bij River Plate. De Colombiaan moet zijn huidige werkgever een bedrag van rond de 20 miljoen euro gaan opleveren. Naast Ajax heeft ook Juventus belangstelling getoond in de middenvelder.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.