actueel background image

‘Totaal geen organisatie bij België’

14 mrt 2016 | 10:12 0

België werd voor het EK bestempeld als titelkandidaat, maar ging gisteren in de openingswedstrijd tegen Italië volledig de boot in (2-0). Het spel van de Rode Duivels was zwaar ondermaats en België-kenner Jan Boskamp weet wel waardoor onze zuiderburen de eerste wedstrijd verloren. Een haarscherpe analyse van Boskamp, die nog wel in de kansen van België gelooft.

‘Geen collectieve druk bij België’

Wat Jan Boskamp stoorde was dat de Belgen totaal ongeorganiseerd op het veld stonden. ”De Italianen waren zeer uitgekookt, maar bij de Belgen was totaal geen organisatie te bespeuren. En als er dan druk werd gezet, gebeurde dit door één man. Zo kwamen er vaak vrije ruimtes waar de Italianen dankbaar gebruikt van maakten.”

Geen fan van Fellaini op 10

Marouane Fellaini startte gisteren op de ‘nummer 10’ positie. Een te voorspelbare keuze van bondscoach Wilmots volgens Boskamp. ”Als je Fellaini op 10 zet, weet je wat hij gaat doen. Hij werd gebruikt al breekijzer maar met de ervaring verdediging die Italië heeft, is dat kansloos.” Ook het missen van de vele kansen die de Belgen kregen was een doorn in het oog voor Boskamp. ”Lukaku en Origi hadden moeten scoren! Maar vergeet ook niet dat Courtois ook een paar fantastische ballen heeft tegengehouden.”

Ook de backs kwamen tekort bij België

Wat Boskamp ook verbaasde is dat de backs van de Belgen niet vaak genoeg mee opkwamen. ”Bij ons (België) bleven altijd vier man achterin staan. De Italiaanse backs kwamen vaak mee op, iets wat bijna niet te zien was bij de Belgen. Dit is helemaal vreemd omdat de Italianen slechts met twee spitsen speelden.. Vooral in de eerste helft werden wij overlopen door Italië.”

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.