actueel background image

Speler van de Week (week 5, 2023): Milan-beul Domenico Berardi

02 feb 2023 | 10:15 0

Sassuolo leidde AC Milan afgelopen weekend in San Siro met 2-5 naar de slachtbank. Domenico Berardi stond aan de basis van de pijnlijke nederlaag. Met een doelpunt en liefst drie assists vernietigde hij Milan. Berardi is onze Speler van de Week.

Domenico Berardi speler van de week

Milan-beul

Zo’n prestatie leveren op bezoek bij Milan klinkt bijzonder, maar voor Berardi valt het mee. De Milanezen zijn immers zijn favoriete tegenstander. In negentien wedstrijden tegen AC Milan was de 28-jarige aanvaller betrokken bij achttien goals. Bij de wedstrijdbespreking van de Milanezen kan het toch niet anders dan dat het veelvuldig over Berardi ging. De sierlijke rechtsbuiten maakt er namelijk een sport van om eens in de zoveel tijd AC Milan over de knie te leggen. In 2013 maakte de Rossoneri voor het eerst kennis met de krachten van de aanvaller. Op bezoek bij het gepromoveerde Sassuolo dachten Milan even de drie punten mee naar huis te nemen. Het liep anders. In een zinderende wedstrijd won Sassuolo met 4-3. Alle vier de doelpunten werden gemaakt door Berardi. Zijn eerste visitekaartje aan de Serie A.

Je zou zeggen dat deze waarschuwing genoeg was voor Milan, maar niets is minder waar. Het seizoen erop verraste Sassuolo weer. Tweemaal gingen de Milanezen ten onder tegen de volksclub. Met wederom Berardi in de hoofdrol. In twee wedstrijden maakte Sassuolo vijf doelpunten. Berardi was bij alle goals betrokken. Op bezoek in San Siro waren zijn twee assists voldoende voor de drie punten, thuis was hij met een hattrick de grote man. Nee, die eerste wedstrijd tegen Milan was geen toeval. Berardi liet Italië zien dat hij heel goed kan voetballen.

Heethoofd

En dat deed hij de jaren erop ook. In zijn eerste twee seizoenen was hij goed voor 31 goals en 17 assists in de Serie A. Aan de hand van Berardi lukte het Sassuolo om de eerste seizoenen Serie A in de clubhistorie te overleven. Als rechtsbuiten in een vrije rol zat vrijwel de gehele Italiaanse top achter hem aan. Van een transfer is het nooit gekomen. Misschien dat zijn temperament daarin een rol speelde. Ondanks zijn doelpuntendrift in zijn eerste twee seizoenen, pakte de aanvaller ook veel kaarten. 23 gele én twee direct rode om precies te zijn. Misschien dat de aanvaller daarom nooit vertrok.

Toch kende de aanvaller niet enkel topjaren. Na zijn eerste twee seizoenen op het hoogste niveau had de aanvaller moeite met het verwachtingspatroon. In de vier seizoenen erna scoorde hij 24 keer en gaf hij 21 assists. Niet slecht voor een aanvaller van een club als Sassuolo, maar omdat Berardi zoveel meer in zijn mars had was het toch een teleurstelling. Maar na regen komt zonneschijn. Ook voor Domenico Berardi. De aanvaller hervond zijn vorm en is weer één van de gevaarlijkste aanvallers van Italië. Dat bewees hij afgelopen weekend maar weer in Milaan.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.