actueel background image

Speler van de week: 35-jarige Benzema nog steeds de beste

06 apr 2023 | 14:42 0

Er was de afgelopen maanden veel kritiek op Karim Benzema, maar de 35-jarige Fransman heeft iedereen de mond gesnoerd. Met twee hattricks op rij heeft hij bewezen nog altijd de beste spits ter wereld te zijn. Eerst schoot hij er drie in tegen Real Valladolid en midweeks deed hij dat in El Clásico nog eens dunnetjes over. Benzema is onze Speler van de Week.

5 mooiste potjes week 1

Bewogen interlandloopbaan

Benzema werd verkozen tot beste speler ter wereld, maar speelde niet voor de Franse nationale ploeg op het WK een maand later. In aanloop naar het WK raakte de spits geblesseerd, dusdanig dat hij een groot deel van het WK zou moeten missen. Toch had hij uiteindelijk nog kunnen meedoen. De bondscoach besloot anders. Waarna Benzema zijn conclusies trok en besloot zich niet meer beschikbaar te stellen voor Frankrijk.
De relatie tussen Benzema en het nationale team is nooit heel gelukkig geweest. Nadat hij heel lang niet voor zijn land mocht spelen, kwam er vorig jaar toch een verzoening. Benzema werd weer opgeroepen en was ook belangrijk. Maar het was van korte duur en het einde is pijnlijk. Benzema maakte bondscoach Deschamps uit voor leugenaar en besloot nooit meer het blauwe shirt aan te trekken. Eeuwig zonde.

Revanche

Na het WK ging het ook bij Real Madrid niet zoals gepland. De Koninklijke staan op straatlengte achterstand van FC Barcelona en Benzema sukkelde met blessures. Met zijn 35-jaar genoeg reden voor menig voetbalfan om zijn kwaliteiten maar weer eens in twijfel te trekken. Want is het beste er dan nu echt vanaf?

Benzema bewees eens te meer dat hij nog altijd van wereldklasse is. Afgelopen weekend speelde hij samen met zijn Real de frustraties van zich af tegen Real Valladolid. Met drie goals binnen zeven minuten vernietigde hij het verzet van Valladolid. En om te bewijzen dat het geen toeval was, schoot hij er ook drie in tegen rivaal Barcelona. In de halve finale van de Copa del Rey moest Real een 1-0 achterstand goed zien te maken in Camp Nou. Dat lukte. Het werd 0-4 en Benzema nam de wedstrijdbal mee naar huis.

Wereldspits

Benzema blijft een makkelijk doelwit van kritiek. Gezien zijn capriolen is het misschien niet eens onterecht. De Fransman is niet de ideale schoonzoon. Feit blijft dat de aanvaller de boeken ingaat als één van de beste spitsen ooit. Als je het op deze manier stelt is het onbegrijpelijk dat de aanvaller al zijn hele carrière zo veel kritiek krijgt. Benzema maakt het inmiddels niks meer uit. Zo koud als de aanvaller voor de goal is, is hij ook voor de media. Laten we als voetballiefhebbers vooral genieten zolang hij nog speelt. Dit soort spelers zijn zeldzaam.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.