actueel background image

Speelronde 3 in de Vysshaya Liga

02 apr 2020 | 12:26 0

De Europese competities liggen vrijwel allemaal stil vanwege de coronacrisis. Er is nog één land waar de bal gewoon blijft rollen. De Wit-Russische Vysshaya Liga is pas net begonnen en zal naar alle waarschijnlijkheid voorlopig ook niet stilgelegd worden. Ondanks de weerstand van diverse voetballers zal er vrijdag afgetrapt worden in de derde speelronde. Bekijk hieronder de voorbeschouwingen van een tweetal wedstrijden in de Vysshaya Liga:

Belshina Babrujsk – FK Haradzieja (vrijdag, 16:00 uur)

Belshina Babruisk eindigde vorig seizoen op de 1e plaats op het tweede niveau. De club promoveerde direct naar het hoogste niveau. FK Haradzieja eindigde op de 7e plaats en verzekerde zichzelf al vroeg in het seizoen van handhaving. De clubs doen weinig voor elkaar onder, waardoor het niet gemakkelijk is om een winnaar aan te wijzen.

Huidige vorm

Belshina Babruisk begon het seizoen met een pijnlijke 1-3 nederlaag tegen FC Minsk. Belshina kwam al vroeg op een 1-0 voorsprong, maar zag de bezoekers in de tweede helft uitlopen naar een ruime zege. Vorige week werd er nipt met 1-0 verloren op bezoek bij Torpedo Zhodino. Vorig seizoen won Belshina 10 van de 14 thuiswedstrijden in de Pershaya Liga. In de thuisduels kwam de ploeg maar liefst 41 keer tot scoren.

FK Haradzieja is het seizoen ook dramatisch begonnen. De club verloor de eerste twee wedstrijden en staat nog altijd op nul punten. Na een 1-0 nederlaag bij Vitebsk ging FK Haradzieja ook met 0-2 onderuit tegen Shakhtyor Soligorsk. De ploeg kwam dit seizoen nog geen enkele keer tot scoren. De club won vorig seizoen 5 van de 15 uitwedstrijden, maar ging ook slechts vijfmaal onderuit.

Vooruitblik

Belshina Babruisk promoveerde vorig seizoen naar het hoogste niveau, maar lijkt nu aanpassingsproblemen te hebben. De club komt moeilijk tot scoren, maar datzelfde geldt ook voor de bezoekende ploeg. Wij verwachten een schaakspel met weinig doelpunten. De bezoekers lijken over een betere selectie te beschikken, maar zal dat voldoende zijn voor de overwinning?

Dinamo Minsk – Torpedo Zhodino (vrijdag, 18:00 uur)

Dinamo Minsk eindigde vorig seizoen op de 4e plaats in de Wit-Russische voetbalcompetitie. Dit seizoen is de club dramatisch begonnen aan het nieuwe seizoen. Torpedo Zhodino eindigde op de 6e plaats, maar lijkt dit seizoen meer te willen. Het duel zal op vrijdagavond om 18:00 uur worden afgetrapt in het Stadion Traktor in Minsk.

Huidige vorm

Dinamo Minsk verloor de eerste twee wedstrijden in het nieuwe seizoen. De voetbalclub behoort normaliter tot de traditionele top drie van het land. Vorig seizoen liep Dinamo Minsk een ticket voor Europees voetbal mis, iets wat al negen jaar niet was voorgekomen. Veel zonniger lijkt de situatie niet te worden, want er werd al tweemaal verloren. Dinamo Minsk ging met 0-1 onderuit tegen de promovendus Rukh Brest, wat een harde klap bleek te zijn voor de selectie. Niet veel later werd er met 3-2 verloren van FC Minsk, nadat de ploeg al snel op een 3-0 achterstand kwam te staan. Daarnaast won geen van de laatste drie duels tegen de aankomende opponent. Het zal dan ook een pittig duel gaan worden voor Dinamo Minsk.

Torpedo Zhodino won de eerste twee wedstrijden in het nieuwe voetbalseizoen. Een minpunt is wel dat de ploeg vroegtijdig uit het bekertoernooi werd geknikkerd, waardoor het vizier op de competitie kan worden gericht. Torpedo Zhodino won van Shakhtyor en Belshina. Beide duels werden met 1-0 gewonnen. Torpedo Zhodino won twee van de laatste drie wedstrijden tegen Dinamo Minsk. Vorig seizoen won Torpedo zelfs nog met 4-0 van de Wit-Russische topclub. De bookmakers geven de bezoekers weinig kans, maar er liggen zeker wel mogelijkheden voor Torpedo.

Vooruitblik

Torpedo Zhodino zou zomaar wel eens de overwinning kunnen gaan pakken in Minsk. De thuisploeg zit in een dip, maar aast ook op revanche. Het is een moeilijke wedstrijd om te voorspellen. Wel lijkt het een zekerheid dat er weinig doelpunten zullen vallen. Torpedo Zhodino wist de nul te houden in de laatste twee duels en kwam zelfs slechts tweemaal tot scoren.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.