actueel background image

Spannende duels in de 25e speelronde van de Serie A 19/20

21 feb 2020 | 13:35 0

In de Serie A is nog helemaal niets beslist en liggen er voor de clubs voldoende kansen. Juventus, Lazio Roma en Internazionale zijn in de race voor de landstitel. Het is zaak voor SPAL en Brescia om punten te gaan pakken, aangezien de degradatiestress met de week toeneemt. Bekijk hieronder de voorbeschouwingen van enkele spannende wedstrijden in de 25e speelronde van de Italiaanse competitie.

Brescia Calcio – SSC Napoli

SSC Napoli maakt een teleurstellend seizoen door en staat momenteel op de 9e plaats in de Serie A. Echter draait de ploeg de laatste maanden beter. Napoli won vier van de laatste vijf uitwedstrijden. Dit kunnen wij niet zeggen over Brescia. De thuisploeg staat op de 19e plek en moet vrezen voor degradatie. Op vrijdagavond om 20:45 uur staan de twee clubs tegenover elkaar.

Vorm

Brescia Calcio wist dit seizoen pas 16 punten bij elkaar te spelen en heeft slechts één punt voorsprong op SPAL. De thuisclub won in eigen huis slechts één van de laatste negen wedstrijden. Brescia ging in drie van de laatste vijf thuisduels onderuit en speelde de overige twee wedstrijden gelijk. De laatste thuisoverwinning van Brescia Calcio op SSC Napoli dateert uit 2000.

SSC Napoli moet nog hard aan de bak om een Europees ticket te kunnen veroveren in de Serie A. De achterstand op AS Roma (5e plek) bedraagt zes punten. Dankzij de prestaties in de laatste weken lijkt de ploeg over meer zelfvertrouwen te beschikken. Napoli won vier van de laatste vijf uitwedstrijden. De laatste twee uitduels bij Brescia werden beide met 0-1 gewonnen.

Vooruitblik

Brescia Calcio beschikt over te weinig kwaliteit om handhaving in de Serie A te bewerkstelligen. SSC Napoli zal dan ook zonder veel problemen gaan zegevieren op bezoek bij de degradatiekandidaat. Wij verwachten weinig doelpunten, oftewel een 0-2 overwinning voor de bezoekers.

Genoa CFC – SS Lazio

Genoa CFC mag zondagmiddag om 12:30 uur een competitieduel spelen tegen SS Lazio. De bezoekende ploeg staat momenteel op de 2e plaats in de Serie A. Als Lazio Roma kans wilt blijven houden op de landstitel dan moet er gewonnen worden bij de degradatiekandidaat Genoa CFC.

Vorm

Genoa CFC is terug te vinden op de 18e plaats in de Italiaanse competitie. De ploeg maakt nog grote kans op handhaving op het hoogste niveau, aangezien de achterstand op Sampdoria slechts één punt is. Genoa CFC lijkt dit voetbalseizoen geen vuist te kunnen maken tegen de topclubs. Er werd in eigen huis verloren van AS Roma (1-3), AC Milan (1-2) en Atalanta Bergamo (1-2). Wel beschikt de thuisploeg over een redelijk sterke verdedigingslinie, aangezien het maar vier tegentreffers moest incasseren in de laatste drie wedstrijden.

SS Lazio wist de kraker tegen Internazionale te winnen en staat hierdoor op een knappe 2e plek in de Serie A. Het gevecht om de landstitel is nog lang niet beslist en er liggen nog genoeg kansen voor de club uit Rome. In de laatste 15 duels in de competitie wist SS Lazio maar liefst 13 keer te winnen. Daarnaast won de ploeg zes van de laatste acht uitduels.

Vooruitblik

Genoa CFC heeft nog weinig kunnen bewerkstelligen tegen de topclubs in de competitie. Wij zien dit ook zondagmiddag dan ook niet gebeuren. SS Lazio won thuis met 4-0 van de aankomende opponent. De kans lijkt dan ook groot dat de bezoekende ploeg drie punten mee naar huis gaat nemen.

Hellas Verona – Cagliari

Hellas Verona is toch wel de grote verrassing van het huidige voetbalseizoen. De promovendus leek voorafgaand aan het seizoen een degradatiekandidaat, maar de ploeg staat momenteel op de 6e plaats in de Serie A. Hellas Verona maakt dus nog kans op een Europees ticket. Cagliari is het spoor bijster en lijkt een zware zondagmiddag (aanvang: 15:00 uur) te gaan krijgen.

Vorm

Hellas Verona staat op een prachtige 6e plaats in de competitie. Diverse grote clubs als SSC Napoli en AC Milan staan nog altijd onder Verona op de ranglijst. De thuisploeg verloor maar drie van de laatste 15 wedstrijden. Alle drie de verloren wedstrijden waren tegen een club uit de top vijf. Hellas wist de winst te pakken in de laatste drie thuiswedstrijden, waaronder een 2-1 overwinning op het grote Juventus. In de laatste vier thuisduels scoorde Verona steeds minimaal tweemaal.

Cagliari leek vorig jaar een grote kanshebber op een Europees ticket, echter kwam er zand in de motor. Cagliari wist geen van de laatste tien competitieduels te winnen en ging zelfs zesmaal onderuit. In de laatste twee duels kwam de ploeg niet eens tot scoren. Daarnaast moest Cagliari in de laatste zeven uitwedstrijden steeds minimaal twee tegendoelpunten toestaan.

Conclusie

Hellas Verona is de ploeg in vorm, terwijl Cagliari bijzonder slecht draait. Wij verwachten dan ook een simpele overwinning voor de thuisploeg en minimaal drie doelpunten. Een 2-1 uitslag ligt dan ook voor de hand.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de serie a is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.