actueel background image

Spaanse competities halverwege juni weer van start

11 mei 2020 | 11:02 2

De Duitse voetbalcompetities worden aankomende zaterdag hervat. Hoogstwaarschijnlijk volgen de Spaanse professionele competities dit voorbeeld in juni. Inmiddels hebben de eerste voetbalclubs de trainingen sinds afgelopen vrijdag weer hervat.

De voorzitter van de La Liga, Javier Tebas, was afgelopen zondag te gast bij een Spaans televisieprogramma. Hij vertelde daar dat 19 juni de meest waarschijnlijke datum is voor de hervatting van de La Liga en de Segunda División.

Ik hoop dat het 12 juni wordt. Het is afhankelijk van de pieken in besmettingen’, aldus Tebas.

Een druk programma voor de boeg

Op 10 maart 2020 werd de laatste wedstrijd in de Spaanse competitie gespeeld, sindsdien ligt het voetbal in het Zuid-Europese land plat. Alle teams op het hoogste niveau moeten nog elf speelrondes afwerken. ‘We zullen ons aan strenge voorschriften houden. Het is de bedoeling dat er straks elke dag van de week gevoetbald gaat worden’.

Met tien wedstrijden per speelronde betekent dat er nog 110 wedstrijden gespeeld moeten worden in de Primera División.

La Liga voorzitter heeft vertrouwen

La Liga voorzitter Tebas heeft veel vertrouwen in een veilige hervatting van het lopende voetbalseizoen.

Studies in Denemarken en Duitsland hebben aangetoond dat voetballers tijdens een wedstrijd gemiddeld slechts 67 seconden binnen 1,5 meter van een tegenstander zijn. Het risico zal nihil zijn’.

De resterende wedstrijden in het seizoen 2019/2020 worden afgewerkt zonder publiek. De La Liga is wel bezig met enkele innovatieve ideeën.

‘Volgende week houden we enkele virtuele tests met tribunegeluid en we ontwikkelen manieren om met de mensen thuis te kunnen communiceren’.

Positieve corona-testen binnen het Spaanse voetbal

Voordat de Spaanse clubs in training mochten gaan, moesten de spelers en de stafleden een corona-test ondergaan. Er werden ruim 2500 testen gedaan, waarbij er acht testen positief bleken te zijn. Het gaat om vijf spelers en drie stafleden. Vooraf werd aangekondigd dat de verwachting was dat rond de 30 testen positief zouden zijn.

Zo’n 400 geteste personen bleken immuun te zijn en het virus al gehad te hebben.

2 Reacties
 • Jeffrey
  11 mei 2020

  Ik kijk er nu al naar uit dat er wat voetbal op tv is! Man man wat is het saai zonder

  • Mikael
   11 mei 2020

   leuk maar de opmerking van Tebvas is natuurlik wel vreemd . dat je weinig kans heb om besmet te raken omdat je maar 67 second binnen 1 . 5 meter bij iemand staat

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.