actueel background image

Scoor een bal

De echte voetbalfan heeft verzamelitems die anderen onmogelijk kunnen krijgen. De actie ‘Scoor een bal’ bood een paar jaar geleden een unieke kans: het bemachtigen van een gesigneerde bal van je favoriete voetbalclub.

Fans konden deze voetbal bemachtigen door mee te bieden op een online veiling. De gehele opbrengst ging naar een goed doel: SOS-Kinderdorpen. Dit vonden wij van VoetbalUitslagen.com een prachtig initiatief.

Een goed doel

De actie ‘Scoor een bal’ werd georganiseerd voor SOS-Kinderdorpen. Dat is een ontwikkelingsorganisatie die wereldwijd zorgt voor de opvang van weeskinderen. Deze kinderen groeien weer op in een gezinssituatie, met een moeder en broertjes en zusjes. De opbrengst van de veiling ging geheel naar voeding, kleding, medische zorg, schoolgeld en verdere kosten. Grote Eredivisie clubs als Ajax, PSVVitesse en FC Groningen deden al mee aan deze actie. Er is geen loterij: de bal gaat direct naar de hoogste bieder. Het bieden kan alleen online, zodat het iedereen een even grote kans heeft.

Waarom de scoor een bal actie?

Deze actie is opgezet om weeskinderen te helpen. Zij krijgen een nieuwe toekomst door ze in een zogenaamd ‘SOS-gezin’ op te laten groeien. Ze kunnen in de toekomst naar school, krijgen goede voeding en krijgen goede gezondheidszorg.Spelen is erg belangrijk; dat is iedere voetbalfan het meteen met ons eens. Voor wees- en verlaten kinderen is voetballen van onschatbare waarde doordat het sociale contact wordt hersteld en de kinderen hun problemen even kunnen vergeten. Ze kunnen weer kind zijn.

Bekende voetballers

Scoor een bal werd in het verleden ondersteund door bekende voetballers als Ruud van Nistelrooij en Hans van Breukelen. Zij waren ambassadeurs van SOS-Kinderdorpen die hielpen de actie meer bekendheid te geven.In 2009 was het ook mogelijk een gesigneerde bal van het Nederlands Elftal te winnen. De handtekeningen van onder anderen Robin van Persie, Arjen Robben, Dirk Kuyt, Wesley Sneijder en Nigel de Jong stonden erop.

Een gesigneerde bal: het perfecte verjaardagscadeau

Een gesigneerde bal is het perfecte verjaardagscadeau. Ben je zelf geen voetbalfan, maar ken je iemand die dat wel is, dan is dit een uniek cadeau. De veiling kan niet alleen worden gewonnen door personen, maar ook door (vrienden)groepen, sportverenigingen of bedrijven.

Eerdere opbrengsten

In 2008 bracht de actie meer dan duizend euro op. Het jaar erop werd de actie nog bekender en ging de teller ver voorbij de 2500 euro. De meest geliefde gesigneerde ballen kwamen van ADO Den Haag, Ajax en FC Twente. Voetbal leverde al eerder een mooi bedrag op voor weeskinderen. Tijdens het WK van 2006 organiseerde Ruud van Nistelrooij ‘Ruuds WK’. De combinatie ‘WK’ stond toen voor ‘Wees Kinderen’. Voetbalfans konden een virtueel kaartje kopen voor op de webtribune, waarmee prijzen gewonnen konden worden.