actueel background image

Riechedly Bazoer volop in schijnwerpers

30 mrt 2016 | 05:55 0

Riechedly Bazoer (19) maakt een uitstekend seizoen door bij Ajax. Van 2006 tot 2012 speelde de flamboyante middenvelder bij PSV. Ajax wist voor de ogen van PSV Bazoer te contracteren toen de Eindhovense club onderhandelde over een profcontract. Een uitstekende zet van Ajax, zo blijkt achteraf.

Opmerkelijke transfer Riechedly Bazoer

De overgang van Riechedly Bazoer van de Eindhovense club PSV naar AFC Ajax werd flink uitgelicht in de media. Bazoer kwam in Eindhoven in aanmerking voor een profcontract. Tijdens de onderhandelingen werd duidelijk dat ook Ajax en Manchester City interesse hadden in Bazoer.

Na flink wat onderhandelingen koos Bazoer voor Ajax, tot ontsteltenis van PSV. De Eindhovenaren vonden dat Ajax niet netjes gehandeld had. Volgens PSV onderhandelde Ajax achter de rug van de club om met Ajax, iets wat niet gewaardeerd werd. Mogelijk had de transfersom van Bazoer ook iets te maken met de onvrede, voor een minimale vergoeding van 75.000 euro trok Ajax Bazoer aan.

Riechedly Bazoer’s razendsnelle ontwikkeling

Omdat Bazoer, door zijn tussentijdse overstap naar Ajax, niet in actie mocht komen voor Ajax 1, werd hij ingedeeld bij Jong Ajax. Zijn officiele debuut in het 1e van Ajax maakte Bazoer op 29 juni 2013 in een vriendschappelijke wedstrijd tegen SDC Putten. Op 24 november 2014 was Bazoer voor het eerst trefzeker in het shirt van Ajax, hij maakte bij Jong Ajax de 1-1 tegen N.E.C.

Sindsdien is Riechedly Bazoer een vaste kracht op het middenveld in de formatie van Frank de Boer. Bazoer is volgens vele analitici ‘de nieuwe Patrick Kluivert’. Hij is rustig en kalm aan de bal en heeft veel inzicht.

Transfertarget

Goede spelers kennen geen lang verblijf in de Eredivisie en ook Riechedly Bazoer staat volop in de schijnwerpers. Tijdens de transferperiode van januari 2016 klopte de Italiaanse club Napoli aan bij Ajax voor Bazoer. De Italianen hadden een astronomisch bedrag van 25 miljoen euro over voor Bazoer. Waar veel spelers dan kiezen voor het grote avontuur, besloot Riechedly Bazoer bij Ajax te blijven.

Na de interesse van Napoli, kloppen nu steeds meer clubs aan bij Ajax voor de Utrechter. Zo hebben onder meer Barcelona en Chelsea oor naar de diensten van Bazoer. Nu deze clubs geïnteresseerd zijn is het wachten op andere grote clubs die aan de deur kloppen. De grote vraag is: moet Riechedly Bazoer bij Ajax blijven of nu al een transfer naar het buitenland maken.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.