actueel background image

PSV stunt met de komst van Götze

07 okt 2020 | 10:53 0

Dinsdagavond kwam PSV met een opmerkelijke nieuwsbericht. De Eindhovense club wist zich vlak voor de deadline van de transfermarkt nog te versterken met Mario Götze. De Duitser scoorde in 2014 nog het winnende doelpunt in de WK-finale en werd transfervrij vastgelegd voor twee seizoenen. Het contract van de 28-jarige middenvelder liep af bij Borussia Dortmund, waardoor de ervaren kracht een nieuwe club moest gaan zoeken. Götze treft bij PSV met trainer Roger Schmidt een landgenoot. De middenvelder zal met rugnummer 27 gaan spelen in het Philips Stadion.

Götze volgt zijn gevoel

Mario Götze was al een tijdje in gesprek met de PSV-trainer Schmidt en was serieus aan het nadenken over een transfer naar de Eredivisie. “Er is deze zomer van alles op mijn pad gekomen, maar ik ben een gevoelsmens en ik kan de keuzes maken die ik wil. Ik ben toe aan een compleet andere uitdaging en die heb ik hier in Eindhoven gevonden”, aldus Götze.

Toptalent bij Borussia Dortmund

Götze begon zijn professionele voetbalcarrière in 2009 bij Borussia Dortmund. ‘Das Wunderkind’ speelde vier seizoenen bij de Duitse topclub en kwam tot 83 wedstrijden. In die periode scoorde de talentvolle middenvelder al 22 doelpunten in de Bundesliga. In 2013 werd Götze voor een monsterbedrag van 37 miljoen verkocht aan Bayern München. Bij de topclub kwam Götze tot 73 wedstrijden en eveneens 22 doelpunten. Na drie seizoenen bij de ‘Recordmeister’ keerde Götze weer terug bij Borussia Dortmund, waar de speler in vier seizoenen mocht aantreden in 73 wedstrijden.

Götze kwam sinds 2007 uit voor alle Duitse jeugdselecties. In 2010 debuteerde de speler in het Duitse voetbalelftal. Uiteindelijk kwam de aanvallende middenvelder tot 63 interlands en 17 doelpunten. Götze scoorde in 2014 de winnende treffer in de WK-finale tegen Argentinië.

Versterkingen van PSV

PSV versterkte zich op de laatste dag van de transfermarkt nog met een drietal spelers. De Eindhovense club haalde Marco van Ginkel wederom op huurbasis op van Chelsea FC en wist ook Adrian Fein voor één seizoen te huren van Bayern München. De aanwinst Mario Götze kwam als een grote verrassing voor de supporters van de club.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.