actueel background image

Voorbeschouwing Rangers – PSV (Champions League voorronde)

16 aug 2022 | 09:32 0

De play-offs voor de Champions League tussen PSV en Rangers FC zijn haast een feit. In deze blog blikken we vooruit op de ontmoetingen als slotsom naar het Europese toernooi.

Stand van zaken in Glasgow

Giovanni van Bronckhorst mocht het afgelopen seizoen de Europa League finale hebben verloren, de Rotterdammer bouwt verder aan het potentieel. Dat blijkt uit de vorige ronde waarin de Schotste club afrekende met het Belgische Union Sint-Gillis thuis door een 2-0 achterstand om te buigen in een 3-0 overwinning over twee wedstrijden. Daarnaast zijn de Rangers de eigen competitie goed begonnen door het maximale aantal punten te behalen.

Eindhovense progressie

Ruud van Nistelrooy vult sinds dit seizoen de functie in van hoofdtrainer. De Brabander startte het seizoen met duels tegen buitenlandse clubs om zijn selectie in het gewenste ritme te krijgen. De resultaten die daaruit volgden waren wisselvallig, want er werd gewonnen van Real Betis, maar hij noteerde een verliespartij tegen Villareal en Arminia Bielefeld. Vervolgens won de club uit de Lichtstad met 2-5 van Ajax tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal en het grote scoreverloop breidde zich verder uit door FC Emmen en Go Ahead Eagles met 4-1 en 2-5 te verslaan tijdens de afgelopen speelrondes. En om dit Europese punt te bereiken versloegen de rood-witten AS Monaco mede dankzij het instinct van goalgetter Luuk de Jong na de reguliere speeltijd.

De flow als werkwijze

Ook al telt het verleden niet meer mee, de zegetocht die The Light Blues leidden naar de eindstrijd in Sevilla is indrukwekkend. Dat komt door gerespecteerde namen als Borussia Dortmund, SC Braga en RB Leipzig uit te schakelen. Bovendien bleef het basiselftal grotendeels compleet, dus onze landgenoot put uit een rijke inspiratiebron om motivatie te vinden voor het tweeluik met de voormalige collega’s, zoals de assistent-trainers André Ooijer en Fred Rutten.

Nieuwe kans na teleurstellingen

Kijken we naar het PSV van het voorbije seizoen onder Roger Schmidt dan vallen zowel de hoogte als dieptepunten op. Omdat in een jaargang het speelschema bestond uit krachtmetingen onder de vlag van de Champions League, Europa League en de Conference League. Tijdens dat laatste toernooi groeide de droom over de eindzege. Helaas deed Leicester City dit hoofdstuk dicht.

Kortom: de een hunkert naar een herstart van successen, terwijl de ander energie gebruikt uit de voorlaatste match als vertrekpunt. In ieder geval verlangen beide teams weer naar een deelname aan het belangrijkste voetbalevenement. Dus de financiële belangen tellen een emotionele lading.

Bekijk ook eens onze voetbalwedden pagina voor meer informatie omtrent wedden.

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
17-03-2011
Rangers FC (Sch)-PSV
0-1
10-03-2011
PSV-Rangers FC (Sch)
0-0
20-10-1999
Rangers FC (Sch)-PSV
4-1
28-09-1999
PSV-Rangers FC (Sch)
0-1
01-11-1978
PSV-Rangers FC (Sch)
2-3
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.