actueel background image

PSV kan zich kronen tot winterkampioen tegen Go Ahead Eagles

22 dec 2021 | 15:09 0

De koploper PSV heeft nog één wedstrijd voor de boeg in 2021. De Eindhovenaren staan op de eerste plaats in de Eredivisie en kunnen zich kronen tot winterkampioen. De ploeg hoeft dan alleen nog maar de thuiswedstrijd te winnen tegen Go Ahead Eagles. Dat zou normaliter geen probleem moeten zijn, aangezien PSV makkelijk tot scoren komt en geweldige resultaten weet neer te zetten in de Philips Stadion. De wedstrijd zal donderdagavond om 18:45 uur worden afgetrapt en is live te zien bij ESPN.

Vooruitblik

De thuisploeg zal naar alle waarschijnlijk wel de volle buit gaan pakken tegen de ploeg uit Deventer. De Eindhovense ploeg scoort eenvoudig en heeft gewoonweg veel meer kwaliteit. PSV heeft dit seizoen maar één doel en dat is het winnen van de landstitel. Echter zal Go Ahead Eagles zeker niet zonder vertrouwen afreizen naar Eindhoven, aangezien de club eerder al doelpuntloos gelijk wist te spelen in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax.

De Eindhovense ploeg scoort eenvoudig en heeft gewoonweg veel meer kwaliteit

PSV aast op wintertitel

PSV kende een gekke eerste helft van het voetbalseizoen. De Eindhovense club kreeg te maken met veel blessureleed en werd uitgeschakeld in de UEFA Europa League. Desondanks mag de voetbalclub wel na de winterstop nog uitkomen in de UEFA Conference League. In de Eredivisie staat PSV op de eerste plek en kan het wel terugkijken op een goede seizoenshelft. De voorsprong op Ajax bedraagt maar één punt, dus er moet op de donderdagavond worden gewonnen van Go Ahead Eagles. Een overwinning zou de wintertitel betekenen en een fijne kerst voor de selectie.

De Eindhovense club wist 22 van de laatste 25 thuisduels tegen de aankomende opponent te winnen. Slechts driemaal eindigde het duel in een gelijkspel. Opmerkelijk genoeg wist de club uit Deventer wel de winst te pakken in 1968 (0-1). De statistieken verklappen ons ook dat Go Ahead Eagles de favoriete tegenstander is van PSV. De ogen zijn bij de thuisploeg voornamelijk gericht op de aanvaller Yorbe Vertessen. De Belg kwam dit seizoen al zesmaal tot scoren en wist drie assists te produceren. De speler moest het vooral doen met invalbeurten.

Go Ahead Eagles nestelt zich in de middenmoot

Go Ahead Eagles staat op een zeer knappe 11e plek in de Eredivisie met 21 punten. De voorsprong op de gevarenzone is flink toegenomen. Dat komt mede doordat de ploeg ook punten weet te pakken tegen de Nederlandse top. Er werd een punt meegenomen uit Amsterdam, maar ook een driepunter uit Arnhem. Opvallend is dat de ploeg goed voor de dag komt in uitwedstrijden. De Deventenaren gingen in eigen huis al onderuit tegen PSV, er werd met 1-2 verloren. In dat duel leek Go Ahead Eagles een lange tijd een punt te gaan pakken, maar Marco van Ginkel bracht daar verandering in.

De laatste tijd gaat het wat minder met de stuntploeg. Go Ahead Eagles verloor met 0-2 bij NEC en speelde doelpuntloos gelijk tegen FC Utrecht. Dat resultaat is prima, maar wederom kwam de ploeg niet tot scoren. Een opvallend feitje is dat Go Ahead Eagles dit seizoen de meeste doelpunten van buiten het 16-metergebied moest incasseren.

Statistieken

– PSV staat op de 1e plaats in de Eredivisie met 40 punten
– PSV won 13 van de 17 competitiewedstrijden
– PSV won 22 van de laatste 25 thuisduels tegen Go Ahead Eagles
– Eerder dit seizoen won PSV met 1-2 bij Go Ahead Eagles
– Go Ahead Eagles staat op de 11e plaats in de Eredivisie met 21 punten
– Go Ahead Eagles scoorde niet in de laatste twee duels

Laatste 5 uitslagen

Datum
Wedstrijd
Uitslag
22-09-2021
Go Ahead Eagles-PSV
1-2
11-03-2017
Go Ahead Eagles-PSV
1-3
10-12-2016
PSV-Go Ahead Eagles
5-0
07-03-2015
Go Ahead Eagles-PSV
0-3
20-12-2014
PSV-Go Ahead Eagles
5-0

Quoteringen van Bet365

De online bookmaker Bet365 zal ook de wedstrijd tussen PSV en Go Ahead Eagles gaan aanbieden. De weddenschappen worden zowel pre-match als live aangeboden. Hieronder staan de populairste weddenschappen van dit moment:

PSV wint: 1,14 euro
Gelijkspel: 8,00 euro
Go Ahead Eagles wint: 19,00 euro

Minimaal 2,5 doelpunten: 1,40 euro
Minimaal 3,5 doelpunten: 2,00 euro
PSV scoort minimaal 2,5 doelpunten: 1,66 euro
Vertessen scoort: 1,80 euro

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.