actueel background image

Pakt Feyenoord thuis wél de drie punten tegen Midtjylland?

12 okt 2022 | 11:38 0

Donderdagavond trapt Feyenoord thuis af tegen Midtjylland. Afgelopen week namen de teams het al tegen elkaar op in de Europa League, daarin gaven de Rotterdammers een 0-2 voorsprong weg. In de laatste vijf minuten lukte het Feyenoord niet om de overwinning over de streep te trekken. Aankomende donderdag zijn de drie punten daarom enorm welkom, willen de Rotterdammers mee blijven strijden om een plek in de knock-outfase.

Midtjylland een geduchte opponent

Midtjylland is een team om rekening mee te houden. Ondanks dat Feyenoord vorige week met een ruime marge ging rusten, wisten de Denen het tij toch nog te keren. Dat was naast de mentaliteit, ook te danken aan het voetbal dat ze speelden. Feyenoord-coach Arne Slot gaf toe dat Midtjylland grote delen van de wedstrijd controleerde. Feyenoord had bovendien bij beide doelpunten een VAR-ingreep nodig.

Feyenoord: thuis ijzerstek

Feyenoord speelt donderdag zijn tweede Europese thuiswedstrijd. Met een kolkende Kuip is de ploeg van Slot altijd net wat beter, getuige ook de resultaten dit seizoen. Feyenoord speelde vijf wedstrijden in de Kuip, en won die allemaal. Daarin werden ook no geen tegentreffers geïncasseerd. Taak dus voor Feyenoord om die reeks in stand te gaan houden. Iets wat wellicht lastig kan zijn, gezien de wisselende resultaten van de volksclub. Afgelopen zondag werd een keurige overwinning op nummer vijf Twente geboekt, daarvoor had de ploeg echter al drie duels op rij niet gewonnen. Sijpelt die vorm door of rekent de ploeg van Slot af met zijn wisselvalligheid?

Meer over Midtjylland

Midtjylland geldt als een echte voorbeeldclub. Door middel van goed beleid heeft de club zich in de afgelopen jaren tot de (sub)top van Denemarken weten te werken. Dit jaar resulteert dat in een keurige Europa League deelname, met kans op overwintering na drie wedstrijden. Dat geldt echter voor alle teams binnen deze poule, aangezien ook Feyenoord, Lazio en Sturm Grazz evenveel punten hebben. Desalniettemin zullen de Denen goed bewapend naar Rotterdam komen, wetend dat de Kuip altijd tot magische dingen in staat is.

Statistieken

– Feyenoord mist Idrissi
– Feyenoord is al ruim een jaar ongeslagen in Europese thuiswedstrijden
– Feyenoord won maar één van zijn laatste vier duels
– Europa League topscorer bij Feyenoord, Gimenez, is normaliter bankzitter
– Een zege van Midtjylland zou de eerste uitzege in de poule betekenen
– Feyenoord heeft het beste doelsaldo binnen de poule
– Feyenoords meest waardevolle speler is €22,- miljoen waard
– Midtjyllands meest waardevolle speler is €8,- miljoen waard

Laatste onderlinge resultaten

Feyenoord speelde tot dit tweeluik nog nooit tegen het Deense Midtjylland. Afgelopen week werd er op zes oktober gespeeld, die wedstrijd eindigde in 2-2.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.