actueel background image

Oranje Leeuwinnen Training 5-11-2019 (Foto’s & Video’s)

05 nov 2019 | 15:55 0

De Oranje Leeuwinnen verzamelden zich vandaag op de KNVB campus in Zeist voor een open training. Aanstaande vrijdag staat namelijk de volgende interland op het programma, een uitwedstrijd tegen het Turkse vrouwenelftal. Dinsdag 12 november 2019 spelen de Oranje Leeuwinnen in Nederland tegen Slovenië. Dit doen zij om 20:00 uur in Arnhem, in het Gelredome. Beide interlands staan in het teken van de kwalificatie voor het EK 2021, wat gespeeld wordt in Engeland.

Deze week wordt gebruikt om de speelsters weer op elkaar te laten inspelen. Wij bezochten de open training vandaag en maakten mooie foto’s en video’s! Wist je niet dat de open training er was of kon je er niet heen? Dan kun je via onze site en Facebookpagina toch jouw favoriete speelsters in actie zien. Check hieronder een selectie van video’s. Foto’s en meer video’s vind je op onze Facebookpagina. Het specifieke foto-album vind je hier.

Warming up

De dames begonnen met een rondje warmlopen en daarna aan de standaard warming up. Van Veenendaal en de andere keepers kregen aan de andere kant van het veld hun oefeningen.

Oefening 1

De training was duidelijk gericht op goed en snel passen. Ook de eerste oefening stond in het teken daarvan. Er kwam na een keer oefenen ook een wedstrijdelement aan te pas. Ondanks dat de winnaars niks kregen, werd er gestreden om de eerste plek.

Positiespel

Er werd vervolgens doorgegaan met een positiespel in twee groepen. Minimaal acht keer overspelen, betekende het bereiken van het volgende vak. Dat moest zo lang mogelijk worden volgehouden. Ook hier is de inzet van de Oranje vrouwen prima.

Keeperstraining

Beelden tussen de oefeningen door

Merel van Dongen oefent haar acties en Sherida Spitse rent achter de ballen aan die Jackie Groenen schiet.

Jackie Groenen haalt de ballen op.

Sari van Veenendaal staat in dit filmpje op doel en krijgt van de keeperstrainer en Loes Geurts een aantal hoge ballen aangeschoten.

Groot positiespel

Drie teams en twee kameleons. Overspelen en de andere kant via een hoge voorzet of steekpass zien te bereiken. Er zaten mooie acties tussen! Zowel verdedigend als aanvallend.

Afwerken

Aan het einde van de training besloten een aantal speelsters nog te gaan afwerken op doel. Liza van der Most wist het net vaak te vinden! Ook Spitse wist keepster Van Veenendaal meerdere keren goed te testen. Daar tegenover stond dan wel weer dat er een aantal ballen flink mis werden geschoten. Het mooiste doelpunt van de dag komt op naam van Anouk Dekker (tweede filmpje) met een prachtige en harde volley.

Dit is de video waarin Anouk Dekker het doelpunt van de dag maakt!

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.