actueel background image

Oefenduels in Engeland, Barça breekt transfermarkt open

03 jun 2020 | 14:54 0

Over twee weken gaat de bal weer rollen in Engeland. Het betaald voetbal gaat weer van start en op woensdag 17 juni staan de eerste twee inhaalduels in de Premier League op het programma. Het gaat om de wedstrijden Aston Villa – Sheffield United en Manchester City – Arsenal. Afgelopen dinsdag is er door de Engelse voetbalbond toestemming gegeven voor het spelen van oefenwedstrijden, zodat de clubs zich kunnen voorbereiden op de hervatting van het voetbalseizoen. De Bundesliga is al enkele weken bezig, terwijl de La Liga op 10 juni weer van start gaat.

Oefenwedstrijden in Engeland

Diverse clubs uit de Premier League en de Championship hadden een verzoek tot het spelen van oefenwedstrijden ingediend. De voetbalclubs hebben hier nu toestemming voor gekregen. Sinds maart mogen de ploegen ook weer trainen, mits zij zich aan de strenge regels houden.

De teams mogen niet langer dan 90 minuten reizen voor de wedstrijden en moeten met eigen vervoer naar de speellocatie afreizen. Daarnaast moeten de spelers hun tenue al aanhebben zodra zij uit de auto stappen. Er zijn geen scheidsrechters aanwezig, maar de twee hoofdtrainers moeten het spel begeleiden.

FC Barcelona bereikt akkoord met Martínez

FC Barcelona en Lautaro Martínez zijn tot een akkoord gekomen. De doelpuntenmaker van Internazionale gaat een vierjarig ondertekenen bij de Catalaanse club. De speler zal een jaarsalaris van 12 miljoen euro opstrijken.

FC Barcelona heeft al enkele tijd zijn zinnen gezet op de Argentijnse aanvaller en is nog altijd in gesprek met de Italiaanse werkgever van de spits. Naar alle waarschijnlijkheid zal Martínez nog deze week definitief de overstap naar Spanje maken.

Internazionale vraagt om een transferbedrag van 111 miljoen euro, maar dat is volgens FC Barcelona wat te gortig. Er bestaat een grote kans dat er een ruildeal gemaakt wordt. De Catalaanse club is bereid om los van een aanzienlijk geldbedrag ook Arturo Vidal, Samuel Umtiti, Ivan Rakitic of Nelson Semedo naar Italië te sturen.

Barcelona logo
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.