actueel background image

Nieuw Koeman-tijdpark van start in Parijs

23 mrt 2023 | 11:57 0

Voor het Nederlands elftal begint vrijdag een nieuw tijdperk. Het tweede tijdperk met Ronald Koeman aan het roer om precies te zijn. Er staat direct een zeer serieuze test op het programma. Oranje neemt het in de EK kwalificatie namelijk op tegen WK-finalist Frankrijk.

NL Frankrijk

Vooruitblik

Als we de bookmakers moeten geloven, dan wordt het een heel lastig verhaal voor Oranje. Maar we zijn als klein landje vaker de underdog geweest. Het is vooral de vraag hoe Nederland sterspeler Kylian Mbappé gaat afstoppen. Hij is het grootste gevaar bij de Fransen. Wellicht dat het afstoppen van Mbappé de sleutel is tot een stunt.

Frankrijk de grote favoriet

In 2018 werd Frankrijk wereldkampioen en in 2022 stonden ze wederom in de WK-finale. Het moge dus duidelijk zijn dat zij de favoriet zijn vrijdag. Toch is de voorbereiding op het duel met Oranje niet helemaal vlekkeloos verlopen. Deze week werd Kylian Mbappé namelijk gekozen als nieuwe aanvoerder van het Franse elftal en daar was niet iedereen binnen de selectie blij mee.

Antoine Griezmann had namelijk met zijn 117 interlands verwacht dat hij de band mocht overnemen van doelman Hugo Lloris. Dat de 24-jarige Mbappé de band krijgt, valt hem zwaar. Het is de vraag hoe hij deze tegenvaller verwerkt. Naast dat Frankrijk bekend staat om goed voetbal, staan ze namelijk ook bekend om de relletjes binnen de selectie.

Daar ligt direct ook de valkuil van de Fransen. Wanneer alle neuzen dezelfde kant op staan, zijn ze nauwelijks te verslaan. Het haantjesgedrag binnen de selectie wil ze nog wel eens nekken. Het is te hopen dat het Nederlands elftal vrijdag het eerste relletje kan aanwakkeren

Nieuw Oranje

Oranje hoopt op een goed resultaat en een goede start op weg naar het EK 2024 in Duitsland. En waarom ook niet? De laatste keer dat Nederland een wedstrijd in de reguliere speeltijd verloor was op het EK in 2021. Toen was Tsjechië met 2-0 te sterk. De spelers van Oranje zijn het dus niet gewend om te verliezen en reizen dan ook vol zelfvertrouwen af naar Frankrijk.

Koeman kreeg in de voorbereiding op het duel met Frankrijk wel een tegenvaller te verwerken. Frenkie de Jong moest wegens een blessure noodgedwongen afhaken. Daarmee verliest Oranje de motor op het middenveld. De vraag is hoe de bondscoach dit op gaat vangen.

De vraag is sowieso hoe het Nederlands elftal voor de dag komt. Koeman gaf bij zijn aanstelling direct aan het 5-3-2 systeem van Louis van Gaal niet over te nemen. Koeman gaat voor het Nederlandse 4-3-3. Hoe dat er qua opstelling uit gaat zien, dat zien we vrijdag pas. Het wordt hoe dan ook een interessante wedstrijd.

Statistieken

– Frankrijk is de verliezend finalist van het WK 2022
– Oranje moet het doen zonder Frenkie de Jong
– Oranje verloor voor het laatst een wedstrijd in reguliere speeltijd op het EK 2021
– Ronald Koeman maakt zijn officiële rentree als bondscoach
– Kylian Mbappé is de nieuwe aanvoerder van de Fransen
– De laatste onderlinge wedstrijd werd gewonnen door Oranje

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
16-11-2018
Nederland - Frankrijk
2 - 0
09-09-2018
Frankrijk - Nederland
2 - 1
31-08-2017
Frankrijk - Nederland
4 - 0
10-10-2016
Nederland - Frankrijk
0 - 1
23-03-2016
Nederland - Frankrijk
2 - 3
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.