actueel background image

Nederlandse topclubs willen het seizoen per direct afbreken

02 apr 2020 | 16:40 0

De kogel is nog niet door de kerk, maar de Nederlandse topclubs hebben aangegeven een einde te maken aan het huidige voetbalseizoen. Ajax liet woensdagavond al weten per direct te willen stoppen met dit seizoen in de Eredivisie. AZ en PSV hebben zich achter de Amsterdamse club geschaard. Ajax-directeur Marc Overmars was zeer duidelijk in een interview tegen De Telegraaf. “De Eredivisie is dood, het leven is eruit, de lol ervan af”, aldus de directeur voetbalzaken.

UEFA verzoekt de KNVB het seizoen af te ronden

De UEFA heeft woensdag aangegeven dat het wilt dat de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie nog deze zomer worden uitgespeeld. De KNVB kreeg toestemming om het seizoen na 30 juni uit te spelen. De voetbalbond ontving uitstel tot 3 augustus 2020. De KNVB legt de voorkeur mede bij het hervatten van de betaalde voetbalcompetities. De competities moeten halverwege juni weer worden hervat om voor 3 augustus klaar te zijn.

Belgische voetbalcompetitie gestaakt

De Belgische Pro League zal naar alle waarschijnlijkheid niet meer worden hervat. De raad van bestuur van de competitie adviseerde donderdagmiddag om een einde te maken aan de Pro League 2019/2020. Club Brugge ontvangt de landstitel. De clubs uit de Belgische competitie leggen zelf ook de voorkeur bij het per direct beëindigen van het voetbalseizoen. Op 15 april zal er bij de algemene vergadering een definitieve beslissing vallen. Bij het overleg zal er ook worden gesproken over de bekerfinale, de Europese tickets en promotie/degradatie.

Het reguliere seizoen in de Jupiler Pro League was al bijna ten einde. Er stond nog slechts één wedstrijd op het programma. Club Brugge stond op dat moment met 15 punten voorsprong op de eerste plaats in de Belgische competitie.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.