actueel background image

Nederlands Elftal moet blamage van vorige week goedmaken

27 mrt 2023 | 12:02 0

Het elftal van Koeman ging vorige week vrijdag met maar liefst 4-0 onderuit tegen Frankrijk. Vanavond staat Oranje tegenover Gibraltar. Tijd voor de ploeg om de blamage van vorige week goed te maken. Lees de VoetbalUitslagen voorbeschouwing van Nederland – Gibraltar.

Depay WK 2022

Vooruitblik

De Rotterdamse Kuip is het decor voor een wedstrijd waarin Nederland zich hopelijk weet te herpakken. Door het grote verlies tegen Frankrijk staat Nederland nu zelfs helemaal onderaan in Groep B. Onder Gibraltar dus, want zij verloren ‘maar’ met 3-0 van Griekenland. Tijd voor Oranje om in actie te komen. Wij verwachten dat deze wedstrijd met flinke getalen gewonnen wordt door Koeman en Co.

Doelpuntenfestijn voor Oranje?

Dat Oranje vanavond wint van Gibraltar, daar valt niet over te twisten. Het is meer de vraag: met hoeveel wint Oranje van Gibraltar? Het kan zomaar een flink doelpuntenfestijn worden. En dat mag ook wel na de afgang tegen Frankrijk. Oranje stond na 8 minuten al met 2-0 achter en de rest is geschiedenis. Daar hebben we het niet meer over als je het ons vraagt.

Het was een buikgriep dat ervoor zorgde dat Koeman niet kon beschikken over een deel van de selectie. Zo zagen we Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Bart Verbruggen, Joey Veerman en Sven Botman afhaken. Inmiddels maakten Gakpo, Verbruggen en de Ligt hun rentree op het trainingsveld, alleen is de vraag of zij inzetbaar zijn.

De goden zijn Oranje gunstig gezind, want het kan vanavond met een groot verschil winnen van Gibraltar.

Hartman maakt mogelijk zijn debuut

Terwijl je de titel leest denk je waarschijnlijk dat wij Quilindschy Hartman bedoelen, maar niets is minder waar. Een andere Hartman maakt hoogstwaarschijnlijk zijn internationale debuut in de Kuip: Niels Hartman. De in Schoonhoven geboren middenvelder zit voor het eerst bij de selectie van Gibraltar en maakt mogelijk zijn debuut, in de Kuip notabene. Hij zat in de wedstrijd tegen Griekenland nog op de bank, maar wie weet maakt hij vanavond zijn opwachting.

De statistieken voor Gibraltar zijn niet best. De ploeg speelde in totaal 39 WK- en EK-kwalificatiewedstrijden en wist er geen één te winnen. Het aantal doelpunten is ook niets om over naar huis te schrijven: 12 doelpunten voor, 180 tegen. Toch staat het Brits overzees gebied boven Nederland in Poule B. Voor Gibraltar al reden genoeg om de stand in te lijsten.

Heel Gibraltar zou in de Kuip passen, dus dat zegt genoeg. Oranje en Gibraltar kwamen elkaar al eerder tegen. In 2021 werd het onder leiding van Frank de Boer 7-0 voor Oranje. Zes maanden later – onder leiding van Van Gaal – werd het 6-0.

Statistieken

– Nederland verloor geen van zijn laatste 15 gespeelde thuiswedstrijden
– Gibraltar verloor 7 opeenvolgende uitwedstrijden
– Nederland en Gibraltar kwamen elkaar pas twee keer eerder tegen
– Beide teams verloren hun laatste wedstrijd

Laatste onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
11-10-2021
Nederland - Gibraltar
6 - 0
30-03-2021
Gibraltar - Nederland
0 - 7
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.