actueel background image

Nederlanders in het buitenland: Van La Liga tot Bundesliga

23 feb 2023 | 10:24 0

Welke landgenoten doen het goed over de grens en welke juist wat minder? VoetbalUitslagen neemt je mee door Europa om een kijkje te nemen bij Nederlanders in het buitenland. Deze week onder meer Frenkie De Jong en Denzell Dumfries.

Nederlanders in het buitenland content

Frenkie de Jong baas in Barcelona

Het zijn mooie weken voor Frenkie de Jong. Bij afwezigheid van Sergio Busquets grijpt hij zijn kans als controlerende middenvelder. Eerder bewees hij al prima samen met de ervaren Spanjaard te kunnen spelen, maar toch is trainer Xavi blij dat De Jong het ook alleen kan.

Er gaan geruchten dat Busquets er na dit seizoen mee wil stoppen en dat lijkt het moment waarop De Jong echt naar voren moet stappen als leider op het middenveld. Met De Jong als grote baas op het middenveld en de toptalenten Gavi en Pedri daarachter is de toekomst rooskleurig in Barcelona.

Struggelen in Antwerpen

Dichter bij de grens zit bij FC Antwerp een Nederlandse enclave. Met Mark van Bommel, Vincent Janssen, Jurgen Ekkelenkamp en Calvin Stengs staan maar liefst vier Nederlanders onder contract. Laatstgenoemde beleefde een aantal turbulente weken. Na een moeizame start posteerde Van Bommel Stengs op de nummer tien-positie in plaats van rechtsbuiten. Daar leek het allemaal op zijn plek te vallen.

Meer en meer drukte Stengs zijn stempel op het spel van Antwerp, dat keurig bovenin meedraait. Helaas ging alles mis toen Stengs een oliedomme rode kaart pakte en drie wedstrijden schorsing kreeg. Pakt de middenvelder de draad meteen weer op na zijn schorsing of geeft Van Bommel de voorkeur aan een ander?

Terugkeer van Karsdorp

Het zijn roerige tijden voor Rick Karsdorp. De back van AS Roma lag op ramkoers met zijn coach José Mourinho. Die noemde hem een verrader na een zwak optreden, wat er weer voor zorgde dat supporters Karsdorp lastig vielen bij zijn eigen huis. Lange tijd leek een breuk onvermijdelijk, maar er is weer hoop.

Mourinho heeft zijn excuses aangeboden en sluit de Nederlander weer in zijn armen. Afgelopen weekend mocht Karsdorp zelfs weer beginnen in de basis. Met een aantal goede rushes liet hij zien dat hij nog altijd een meerwaarde kan zijn Roma. Een interessante ontwikkeling.

Dumfries in mindere fase

Over naar een andere rechtsback bij een Italiaanse topclub. Ook daar gaat het minder goed dan gehoopt. Denzell Dumfries zit namelijk vaker op de bank dan hem lief is. Terwijl hij vorig seizoen nog zo’n ijzersterke indruk maakte. Wat te denken van het EK anderhalf jaar geleden, waar de back uitblinker was van Oranje. Alles is momenteel anders.

Het spel van Dumfries is niet eens veel minder dan vorig seizoen, toch ziet hij zichzelf vooral terug op de bank. Inter lijkt voor te sorteren op een vertrek van Dumfries, aangezien hij een flinke marktwaarde vertegenwoordigt. De Milanezen zitten krap bij kas en Dumfries lijkt de ideale oplossing om wat geld in het laadje te brengen.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.