actueel background image

Nederland ontvangt het sterke Denemarken in Amsterdam

25 mrt 2022 | 15:42 0

Het Nederlands elftal wist zich halverwege november 2021 te kwalificeren voor het WK-voetbal in Qatar. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal won met 2-0 van Noorwegen, wat voldoende was voor kwalificatie. De kwalificatiereeks van Denemarken verliep soepeler, de ploeg eindigde met 27 punten op de 1e plaats. De Denen beschikken over een kwaliteitsvolle selectie en een hecht team. Denemarken bereikte dan ook de halve finale op het EK-voetbal, terwijl Oranje al snel werd uitgeschakeld door Tsjechië. De oefeninterland zal aankomende zaterdag worden afgetrapt om 20:45 uur in de Johan Cruijff Arena.

Vooruitblik

Het is een moeilijk wedstrijd om te voorspellen, aangezien het om een oefeninterland gaat. Echter zijn wel weldegelijk belangen. Het Nederlands elftal maakt technisch gezien nog kans om bij de loting voor het WK-voetbal in de eerste pot terecht te komen, maar dan moeten de oefenwedstrijden tegen Denemarken en Duitsland worden gewonnen. Louis van Gaal zal dan ook zijn beste elf spelers het veld opsturen, maar datzelfde geldt voor de bezoekende ploeg. De verwachting is een gelijk opgaand duel met minimaal drie doelpunten.

Nederland aast op pot 1

Het Nederlands elftal beleefde een zware kwalificatiereeks voor het WK-voetbal, maar wist uiteindelijk directe plaatsing af te dwingen. De kwalificatie kwam als geroepen, nadat de EK droom als een nachtkaars uitging. Nederland en Denemarken speelde in de geschiedenis slechts 10 keer eerder tegen elkaar. Nederland wist driemaal de winst te pakken, wat wederom aantoont dat het altijd lastig is om tegen de aankomende opponent te spelen. De landen troffen elkaar op het EK in 2012 voor de laatste keer en toen wisten de Denen met 0-1 te winnen. Oranje wist overigens wel ongeslagen te blijven in de laatste zeven wedstrijden, er werd vijfmaal gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. Oranje kwam in negen van de laatste tien interlands tot scoren.

Denemarken presteert bijzonder goed

Denemarken bereikte de halve finale op het EK-voetbal, waarin het nipt onderuit ging tegen Engeland. De Denen beleefde een zwaar eindtoernooi, aangezien middenvelder Eriksen een hartstilstand kreeg op het veld. De speler wist het voorval niet alleen te overleven, maar speelt tegenwoordig ook gewoon weer zijn wedstrijden in de Premier League. Denemarken kwalificeerde zich ook gemakkelijk voor het WK-voetbal. De Denen wonnen negen van de tien kwalificatieduels en gingen alleen in de laatste speelronde met 2-0 onderuit in Schotland. Denemarken won acht van de laatste tien wedstrijden en kwam in negen van de laatste tien duels tot scoren.

Statistieken

– Nederland staat op de 10e plaats op de wereldranglijst
– Nederland is zeven interlands op rij ongeslagen
– Nederland scoorde in negen van de laatste tien interlands
– Nederland won drie van de laatste tien duels tegen Denemarken
– Denemarken staat op de 9e plaats op de wereldranglijst
– Denemarken won in 2012 met 2-0 van Nederland
– Denemarken won acht van de laatste tien interlands
– Denemarken scoorde in negen van de laatste tien interlands

Laatste 5 onderlinge ontmoetingen

Datum
Wedstrijd
Uitslag
09-06-2012
Nederland – Denemarken
0 -1
14-06-2010
Nederland – Denemarken
2 - 0
29-05-2008
Nederland – Denemarken
1 -1
10-11-2001
Denemarken - Nederland
1- 1
16-06-2000
Denemarken - Nederland
0 -3

Odds van BetCity.nl

De wedstrijd tussen Nederland en Denemarken zal live worden uitgezonden op de televisie. Het is mogelijk om online te wedden op de oefeninterland, namelijk bij de legale bookmaker BetCity.nl. Bekijk hieronder de populairste weddenschappen:

Nederland wint: 1,89 euro
Gelijkspel: 3,55 euro
Denemarken wint: 4,20 euro

Meer dan 2,5 doelpunten: 2,08 euro
Meer dan 3,5 doelpunten: 3,90 euro
Depay scoort: 2,43 euro
Dolberg scoort: 4,10 euro

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.