actueel background image

Messi levert €77.000 per dag in bij FC Barcelona

27 mrt 2020 | 13:42 0

Het eerste elftal van FC Barcelona zal de komende maanden het effect van het coronavirus in de portemonnee gaan merken. De Spaanse topclub heeft een intentieovereenkomst bereikt met de spelers van het eerste elftal. De spelerssalarissen dalen met 70%. Dit omdat er geen wedstrijden meer worden gespeeld en de club amper inkomsten kan bijschrijven. Sterspeler Lionel Messi zou volgens welingelichte bronnen een salaris opstrijken van €110.000 euro per dag. De Argentijn moet vanwege de corona-maatregel €77.000 per dag inleveren.

De maatregel is alleen van toepassing op het eerste voetbalelftal van FC Barcelona. Het vrouwenteam, de jeugdspelers en de overige sportploegen van FC Barcelona krijgen hun normale salaris gewoon overgemaakt. De maatregel zal worden ingetrokken op het moment dat de spelers weer aan de trainingen beginnen.

Messi incasseert normaliter €358.000 euro per dag

Lionel Messi verdiende voor de coronacrisis een monsterlijk bedrag van €358.000 euro per dag. Daarmee is de Argentijn de bestbetaalde speler ter wereld. Naast zijn salaris van €110.000 euro per dag bij FC Barcelona ontvangt de aanvaller ook inkomsten uit premies, bonussen, sponsoring en reclames. Cristiano Ronaldo staat op de tweede plaats met een jaarsalaris van 118 miljoen euro, terwijl Neymar op jaarbasis 95 miljoen euro opstrijkt. Hoeveel er van andere inkomsten overblijft, is niet bekend.

De Jong levert €30.000 per dag in

Frenkie de Jong werd vorig jaar door FC Barcelona overgenomen van Ajax. De middenvelder tekende een contract voor een jaarsalaris van 16 miljoen euro. Normaal gesproken verdiende De Jong een bedrag van €43.835 per dag. De maatregelen hakken er dus ook goed in bij de Nederlander, aangezien hij ruim 30.000 euro per dag moet inleveren.

FC Barcelona-spelers volgen Duitse collega’s

De selectie van FC Barcelona volgt met de salarisverlaging clubs als Borussia Monchengladbach en FSV Mainz 05. De spelers van de Duitse clubs hadden zelf aangegeven om salaris in te leveren, zodat het overige personeel kan worden doorbetaald. Een zeer mooi gebaar.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.