actueel background image

Marcus Rashford is de koning van Manchester

18 jan 2023 | 16:05 0

Als 18-jarige speelde hij onder leiding van Louis van Gaal zijn eerste wedstrijd voor Manchester United in de Europa League. Meteen scoorde hij twee keer tegen Midtjylland. In de Premier League deed hij dat drie dagen later tegen Arsenal dunnetjes over. Een fenomeen was geboren. Na een terugval laat hij nu echt zien waar hij toe in staat is. Onze Speler van de Week is Marcus Rashford.

Rashford speler van de week week 3

Ups and downs

Na dat droomdebuut lag de wereld aan zijn voeten. Onder Van Gaal ontwikkelde de aanvaller zich gestaag. Die ontwikkeling stokte toen José Mourinho de baas werd. De Portugees bedolf de aanvaller met instructies. Rashford haalde dan ook opgelucht adem toen de Portugees werd ontslagen. Onder zijn opvolger Ole-Gunnar Solskjaer beleefde de aanvaller zijn beste periode tot dan, met 17 goals in de Premier League in het seizoen 2019-20.

Rashford hield die vorm niet vast. Zoals het ook bij United na een kleine opleving weer bergafwaarts ging. Resulterend in wederom het ontslag van de hoofdcoach. Als interim-coach werd Ralf Rangick aangesteld, een keuze die niks verbeterde. Het bracht zelfs meer chagrijn binnen de club. Ook Rashford, die lang niet alles speelde en met een vormcrisis kampte, deelde in de malaise. Afgelopen zomer was er een kantelpunt. De aanvaller vroeg zich af of United wel de beste plek voor hem was.

Na een mager seizoen en bakken met kritiek twijfelde de aanvaller over een nieuwe uitdaging. Prompt klopte Paris Saint-Germain aan, dat wel oren had naar een overgang van de international. Op dat moment liep zijn contract nog maar een jaar door en als Manchester United wat aan de jeugdexponent wilde overhouden, was een verkoop op dat moment de beste optie. Uiteindelijk bleef Rashford na een goed gesprek met Erik ten Hag, de nieuwe hoofdcoach. Een keuze die nu zijn vruchten afwerpt. Met zestien goals in alle competities is hij topscorer van The Red Devils. De Engelsman is beter dan ooit en leeft onder Ten Hag zijn droom.

Kampioenschap

Inmiddels rijgt United de overwinningen aaneen. De laatste zeven wedstrijden werden allemaal gewonnen. Hier zat ook de beladen Manchester derby bij. Met een doelpunt eiste Rashford een hoofdrol op in die wedstrijd. De aanvaller is on fire, hij scoorde in zijn laatste vijf wedstrijden en gaf daarin ook drie assists. Ondanks een flinke achterstand op Arsenal, klinken er geluiden in Engeland dat United zich nog wel eens kan mengen in de titelstrijd. Eén ding is zeker. Met een Rashford in vorm valt niks uit te sluiten.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.