actueel background image

Lukt het Nederland om Lewandowski te beteugelen in de wedstrijd tegen Polen?

21 sep 2022 | 10:05 0

In de laatste interlandbreak in aanloop naar het WK brengt Nederland een bezoekje aan Polen. Met Robert Lewandowski hebben zij misschien wel de beste spits van dit moment in de gelederen. De vraag is dan ook of Van Dijk en co in staat zijn de superspots van scoren af te houden en wat gaan de liefhebbers van voetbalwedden doen?

Vooruitblik

Een ding moge duidelijk zijn: ondanks dat de Nations League qua prestige ver achter blijft op het WK, zal Van Gaal dit duel uiterst serieus nemen. De wedstrijden tegen Polen en België vormen namelijk de generale repetitie voor aankomend wereldkampioenschap. Tevens is dit de laatste keer dat Van Gaal nieuwe spelers in actie kan zien. Er zou dus zomaar een verrassing in de basiself kunnen zitten. Wie weet debuteert de bijna 39-jarige Remko Pasveer wel.

Polen niet in vorm

Om nou te stellen dat Polen met knikkende knieën zal aantreden tegen Oranje is wellicht wat overdreven. Feit is wel dat ze al drie wedstrijden op rij niet hebben gewonnen. In deze reeks werd twee keer verloren en één keer gelijkgespeeld tegen, jawel, Nederland. Na een 0-2 achterstand kwam Oranje goed terug, en had Memphis in blessuretijd zelfs nog de kans om de wedstrijd helemaal naar Nederland toe te trekken. Hij miste destijds de penalty echter.

Alles in het teken van het WK

Zoals gezegd is het niet uit te sluiten dat er nog enkele experimenten volgen tijdens deze wedstrijden. Van Gaal lijkt met 5-3-2 zijn ideale opstelling gevonden te hebben, maar over de precieze invulling is hij nog niet uit. Sterspelers Frenkie de Jong en Memphis Depay spelen bijvoorbeeld nauwelijks bij hun club, Barcelona. Houdt Van Gaal vast aan hen voorin, en past hij het speelplan ook op hen aan? De komende interlands moeten dat gaan uitwijzen.

Statistieken

  • Nederland staat 8e op de FIFA-ranking
  • Polen staat 26e op de FIFA-ranking
  • Tot de laatste interland tegen België van Polen, scoorden ze in 21 opeenvolgende wedstrijden
  • Nederland speelde tot dusver 18 keer tegen Polen, het won acht keer tegenover drie keer winst voor Polen.
  • Komende wedstrijd wordt al de 4e ontmoeting in het nog maar korte bestaan van de Nations League.
  • Memphis heeft nog maar acht doelpunten nodig om topscorer aller tijden te worden.
  • Eerste keeper Szczesny is er niet bij voor Polen

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
18 november 2020
Polen - Nederland
1 - 2
4 september 2020
Nederland - Polen
1 - 0
1 juni 2016
Polen - Nederland
1 - 2
4 juni 2000
Nederland - Polen
3 - 1
17 november 1993
Polen - Nederland
1 - 3
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.