actueel background image

Liverpool kan kampioenschapsduel spelen op Goodison Park

17 jun 2020 | 11:16 0

Liverpool FC is hard op weg om de titel te gaan veroveren in de Premier League. De club kan de landstitel haast niet meer ontgaan. De koploper van de Engelse competitie speelt naar alle waarschijnlijkheid op 21 juni de kampioenswedstrijd tegen Everton.

De autoriteiten hebben toestemming gegeven om de thuisduels op eigen terrein af te werken. Liverpool kan hierdoor in zijn eigen stad de titel grijpen op Goodison Park. Lange tijd werd de optie besproken om het kampioenenduel op neutraal terrein te spelen. Liverpool FC moet dé wedstrijd van het seizoen zonder publiek afwerken. Dat weerhoudt het team vast niet van de landstitel.

Liverpool hervat binnenkort de competitie

De Premier League lag vanwege het coronavirus een lange tijd stil. Liverpool speelde ruim drie maanden geleden voor de laatste keer een competitieduel.

De Engelse topcompetitie start op 17 juni met de inhaalwedstrijden Aston Villa – Sheffield United en Manchester City – Arsenal. Alle clubs komen dit seizoen nog negenmaal in actie in de Premier League. Liverpool krijgt geen kans meer om de Champions League-titel te verdedigen, aangezien de club vlak voor de coronastop werd uitgeschakeld door Atlético Madrid.

Klopp hecht weinig waarde aan ‘thuisduels’

Liverpool-trainer Jürgen Klopp gaf eerder al aan weinig waarde meer te hechten aan de resterende thuisduels. De trainer denkt dat de uitwedstrijden weinig nadelen met zich meebrengen.

We hebben geen hulp van het publiek, maar dat heeft geen enkele ploeg. Dus wat is dan het voordeel van in je eigen stadion spelen? We hebben al geprobeerd om de situatie van wedstrijden zonder publiek na te bootsen door in het stadion te trainen, zodat we eraan kunnen wennen.
jurgen klopp trainer liverpool

25 punten voorsprong

Liverpool FC zou bij een eventuele nederlaag nog voldoende kansen krijgen om de landstitel alsnog te winnen. De Engelse topclub staat momenteel ruimschoots op de eerste plaats en kent een voorsprong van 25 punten op achtervolger Manchester City. Liverpool verloor dit seizoen slechts één wedstrijd. Op 29 februari ging het uitduel bij Watford met 3-0 verloren.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de premier league is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.