actueel background image

Liverpool FC heeft de titel bijna binnen 2020

05 mrt 2020 | 10:35 0

Liverpool FC lijkt zeer binnenkort geschiedenis te gaan schrijven. De Engelse club kan voor de eerste keer sinds 1990 de titel in de Premier League weer eens gaan winnen. Liverpool FC staat op de 1e plaats in de competitie met 79 punten uit 28 wedstrijden. De voorsprong op achtervolger Manchester City bedraagt 22 punten, echter heeft de concurrent wel een wedstrijd minder gespeeld. Een opmerkelijk feitje, Liverpool FC heeft zich al geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. In dit artikel kijken we vooruit naar de laatste 10 wedstrijden op het programma van Liverpool.

Laatste 10 wedstrijden

Liverpool FC speelt dit seizoen nog 10 wedstrijden in de Premier League. Er van uitgaande dat Manchester City de inhaalwedstrijd en de overige 10 wedstrijden wint, moet Liverpool nog vier wedstrijden winnen om de landstitel veilig te stellen. Het lijkt dan ook schier onmogelijk dat Manchester City ook nog maar enig gevaar kan gaan vormen.

Dit zijn de 10 tegenstanders van Liverpool FC:

  • AFC Bournemouth (thuis)
  • Everton (uit)
  • Crystal Palace (thuis)
  • Manchester City (uit)
  • Aston Villa (thuis)
  • Brighton & Hove Albion (uit)
  • Burnley (thuis)
  • Arsenal (uit)
  • Chelsea (thuis)
  • Newcastle United (uit)

Liverpool FC – AFC Bournemouth (7 maart)

Liverpool FC kan in het thuisduel tegen AFC Bournemouth opnieuw een flinke stap zetten richting de landstitel. De bezoekende ploeg is één van de grote degradatiekandidaten en staat op de 18e plaats in de Premier League. AFC Bournemouth verloor 10 van de 14 uitwedstrijden dit seizoen. Daarnaast won Liverpool FC vier van de laatste vijf thuiswedstrijden tegen de aankomende opponent.

Everton FC – Liverpool FC (16 maart)

Everton FC staat op de 12e plaats in de Premier League met 37 punten. De derby op Goodison Park is altijd een moeilijke opgave voor Liverpool FC. De koploper van de Engelse competitie won namelijk maar één van de laatste zeven uitduels bij Everton FC. In 2016 won Liverpool voor de laatste keer bij de stadsgenoot. Eerder dit seizoen won Liverpool met 5-2 van Everton.

Liverpool FC – Crystal Palace (21 maart)

Crystal Palace staat op de 12e plaats in de Premier League met 36 punten. Eerder dit seizoen wist Liverpool de volle winst te pakken in het uitduel bij Crystal Palace (1-2). Het beslissende doelpunt viel pas in de 85e minuut en kwam op naam van Firmino. Liverpool won de laatste twee thuiswedstrijden tegen Crystal Palace. Vorig seizoen eindigde het duel in 4-3.

Manchester City – Liverpool FC (5 april)

Manchester City kan hoogstwaarschijnlijk de landstitel van Liverpool alleen maar uitstellen. Eerder dit seizoen won Liverpool FC in eigen huis met 3-1 van de concurrent. Al na 13 minuten stond er een 2-0 stand op het scorebord. Vorig seizoen won City de thuiswedstrijd met 2-1. Liverpool FC won in de Premier League ook maar één van de laatste vier uitduels in het Etihad Stadium.

Liverpool FC – Aston Villa (12 april)

Aston Villa staat op de 19e plaats met 25 punten en moet punten pakken om degradatie te kunnen voorkomen. Dat zal hoogstwaarschijnlijk niet gaan lukken op bezoek bij Liverpool FC. Eerder dit seizoen won de koploper het uitduel bij Aston Villa met 1-2. De laatste uitoverwinning van Aston Villa bij Liverpool FC dateert uit 2014.

Brighton & Hove Albion – Liverpool FC (20 april)

Brighton & Hove Albion staat op de 15e plaats met 28 punten. De ploeg is nog lang niet zeker van handhaving op het hoogste niveau. Brighton won ook maar vier thuisduels in het competitieseizoen. Liverpool FC won dan ook de laatste drie uitduels in Brighton. Eerder dit seizoen won Liverpool het thuisduel tegen de opponent met 2-1.

Liverpool FC – Burnley (25 april)

Burnley staat op de 9e plaats in de Premier League met 38 punten. De middenmoter won slechts één van de laatste 11 wedstrijden tegen de koploper. Eerder dit seizoen won Liverpool FC overtuigend met 0-3 op bezoek bij Burnley. Vorig seizoen werd het thuisduel met 4-2 gewonnen door The Reds.

Arsenal – Liverpool FC (2 mei)

Arsenal staat op de 10e plaats in de Premier League met 37 punten. The Gunners maken een teleurstellend seizoen door en hebben weinig meer om voor te spelen. Dit seizoen stonden de twee clubs al tweemaal tegenover elkaar. In de Premier League won Liverpool FC met 3-1. In het bekertoernooi stond er na reguliere speeltijd een stand van 5-5 op het scorebord. Liverpool FC won na het nemen van strafschoppen. Drie van de laatste vier edities van dit duel eindigde in een gelijkspel.

Liverpool FC – Chelsea (9 mei)

De topper tegen Chelsea is waarschijnlijk geen belangrijke wedstrijd meer voor Liverpool FC. De kans dat het team dan al kampioen is lijkt enorm groot. Chelsea staat op de 4e plaats in de Premier League met 45 punten. Het kan voor The Blues dus wel een beslissend duel worden. Eerder dit seizoen won Liverpool FC met 1-2 op bezoek bij Chelsea.

Newcastle United – Liverpool FC (17 mei)

Newcastle United staat op de 14e plaats in de Premier League met 32 punten. De thuisploeg sluit het seizoen hoogstwaarschijnlijk af tegen de landskampioen. Newcastle United won twee van de laatste vier thuiswedstrijden tegen Liverpool FC. Sterker nog, Liverpool won maar twee van de laatste zeven uitduels op bezoek bij Newcastle United.

Wanneer kan Liverpool de landstitel winnen?

Het is niet de vraag of Liverpool landskampioen van Engeland gaat worden, maar wanneer. De ploeg met verdediger Virgil van Dijk in de gelederen kan al spoedig een feestje gaan vieren. Mocht Liverpool de komende vier wedstrijden winnen, dan is het op 5 april al gedaan. Echter moet Manchester City dan ook al zijn aanstaande duels winnend afsluiten. Uitgerekend Manchester City is overigens op 5 april de tegenstander van Liverpool.

Mocht Manchester City punten laten liggen in de komende speelrondes dan is het mogelijk dat Liverpool zich nog deze maand landskampioen van Engeland mag noemen.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de premier league is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.