actueel background image

Kwartfinales FA Cup: uitgesproken favorieten en sprookjes

18 mrt 2023 | 10:13 0

Het oudste bekertoernooi ter wereld gaat dit weekend weer verder. De kwartfinales worden dan gespeeld. Bekijk met VoetbalUitslagen het FA Cup programma van dit weekend.

FA Cup

City ontvangt koploper Championship

Voor Burnley zou het een enorme stunt zijn om de halve finale van de FA Cup te bereiken. De koploper uit het Championship gaat namelijk op bezoek bij Manchester City. Burnley is haast niet te verslaan in de eigen competitie. De laatste nederlaag was namelijk in december 2022. Toevallig tegen die andere club uit Manchester. United won in de achtste finale van de EFL Cup met 2-0. Wordt Manchester ook het eindstation in de FA Cup of gaat het sprookje verder?

Zaterdag 18:45 uur: Manchester City – Burnley

Championship-ploegen tegen elkaar

Er gaat sowieso één ploeg uit het Championship naar Wembley. De nummer twee en zes uit de competitie spelen namelijk in de kwartfinale tegen elkaar. Het gaat om Sheffield United en Blackburn Rovers. Sheffield is de favoriet, al weet Blackburn hoe het is om van ze te winnen. Op 4 maart stonden de ploegen namelijk tegenover elkaar in de competitie. Toen trok Blackburn aan het langste eind. Hoe eindigt het zondag?

Zondag 13:00 uur: Sheffield United – Blackburn Rovers

Brighton ontvangt stuntploeg

Nederland heeft Spakenburg, Engeland heeft Grimsby Town. Grimsby staat vijftiende in de League Two, het vierde niveau van Engeland, maar staat wel in de kwartfinale van de FA Cup. Zondag gaan ze op bezoek bij Brighton and Hove Albion. Dat Grimsby kan winnen op bezoek bij een Premier League-club bewezen ze in de vorige ronde. Toen moest Southampton eraan geloven. Kunnen zij dat kunstje nog een keer flikken?

Zondag 15:15 uur: Brighton and Hove Albion – Grimsby Town

United op jacht naar volgende prijs

Manchester United won de EFL Cup al, maar dat wil niet zeggen dat ze al klaar zijn. Erik ten Hag voegt ook graag de FA Cup toe aan de prijzenkast. Dan moet er om te beginnen gewonnen worden van Fulham. Dat is niet makkelijk. Fulham presteert namelijk uitstekend dit seizoen en is een taaie tegenstander. Toch is United aan de stand verplicht om zich ‘gewoon’ te plaatsen voor de halve finale van het toernooi.

Zondag 17:30 uur: Manchester United – Fulham

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.