actueel background image

KNVB beker: de laatste halte voor de finale

04 apr 2023 | 12:28 0

Welke twee teams staan er in het weekend van 30 april tegenover elkaar in De Kuip tijdens de KNVB-bekerfinale? We weten het woensdagavond. Nog vier teams maken kans. Wij blikken kort vooruit op de twee halve finales die deze week worden gespeeld.

Knvb beker content

Spakenburg droomt

De eerste halve finale is een bijzonder. De amateurs van SV Spakenburg nemen het op Sportpark De Westmaat op tegen PSV. Natuurlijk is PSV dé favoriet. De Eindhovenaren zijn het aan hun stand verplicht om zich te plaatsen voor de eindstrijd in De Kuip. Toch gaat Spakenburg er alles aan doen om het PSV lastig te maken. En waarom ook niet?

Spakenburg heeft bewezen te kunnen stunten. In het toernooi werden Eredivisieclubs FC Groningen en FC Utrecht al aan de kant gezet. Mocht Spakenburg weer stunten, dan hebben de club en de KNVB wel een probleem. Spakenburg weigert namelijk de finale op zondag te spelen, omdat de club in de statuten heeft staan dat zij dan niet spelen. Zij hebben al uitgesproken ook voor de bekerfinale geen uitzondering te maken.

Dinsdag 20:00 uur: SV Spakenburg – PSV

Feyenoord wil Ajax weer dreun verkopen

Feyenoord is lachend op weg naar de landstitel en heeft meer zelfvertrouwen dan ooit. Woensdag kunnen ze ook nog eens de finale van de beker halen. Tegenstander is aartsrivaal Ajax. Normaal gesproken een angstgegner, maar dit Feyenoord is voor niemand bang. Onlangs won het zelfs voor het eerst sinds 2005 weer uit in Amsterdam. Het moge dan ook duidelijk zijn dat Feyenoord de grote favoriet is.

Ajax heeft een heel lastig seizoen en won dit weekend niet op bezoek bij Go Ahead Eagles. Voor de Amsterdammers kan de KNVB beker een pleister op de wonden zijn om het seizoen nog enigszins te laten slagen. Wat het ook wordt, het gaat hoe dan ook kolken in De Kuip woensdag.

Woensdag 20.00 uur: Feyenoord – Ajax

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.