actueel background image

KKD speelronde 37: titelstrijd en laatste Play-Off-plek

12 mei 2023 | 11:51 1

Nog maar twee wedstrijden en dan zit de Keuken Kampioen Divisie erop. Heel veel is er niet meer om voor te spelen, al denken ze daar in Almelo en Zwolle en Venlo anders over. Dat zijn de ploegen die nog wat hebben om voor te vechten. Een korte vooruit blik op speelronde 37.

Voorbeschouwing KKD content

Almere maakt zich op voor Play-Offs

Door het slippertje van PEC Zwolle bij Jong PSV is ineens Heracles Almelo de favoriet voor de titel. De ploeg uit Almelo staat op basis van doelsaldo bovenaan. Dat verschil in doelsaldo is overigens niet heel groot. Dus is alles nog mogelijk. Voor Heracles is het eerst zaak om te winnen op bezoek bij NAC Breda en dat is al moeilijk genoeg. NAC is namelijk al zes wedstrijden ongeslagen en wil nu ook met een goed gevoel de Play-Offs is. Daarbij is een kampioensfeestje verstoren altijd leuk.

Vrijdag 20.00 uur: NAC Breda – Heracles Almelo

PEC heeft doelpunten nodig

PEC Zwolle gaat er vanuit de Heracles Almelo de komende twee wedstrijden wint en dus heeft de ploeg doelpunten nodig om de titel te pakken. PEC kreeg er weliswaar twee minder tegen dan Heracles, maar maakte er ook vijf minder. Het verschil is dus slechts drie. Vrijdag komt Roda JC naar Zwolle en Roda is aangeschoten wild. De Limburgers staan vijftiende en won al zeven wedstrijden niet meer. Is Roda het kanonnenvoer waar Zwolle op hoopt?

Vrijdag 20.00 uur: PEC Zwolle – Roda JC

Goed afsluiten

Voor TOP Oss staan de laatste twee wedstrijden in het teken van zo goed mogelijk afsluiten. De ploeg staat negentiende en kan nog twee plekjes stijgen. Meer zit er niet in. Vrijdag komt Jong PSV op bezoek. Een ploeg die soms verrassend uit de hoek kan komen. De echte liefhebber zit niet te wachten op deze wedstrijd, maar het einde is in zicht.

Vrijdag 20.00 uur: TOP Oss – Jong PSV

VVV-Venlo heeft nog één winst nodig

VVV staat op de rand van de Play-Offs, maar is er nog niet helemaal. Met nog twee wedstrijden te gaan is de voorsprong op Telstar vier punten en vijf op De Graafschap. In theorie kunnen Telstar en De Graafschap er dus nog overheen. De Graafschap is vrijdag uitgerekend de tegenstander van VVV. Een hele hele hele interessante wedstrijd dus. Bij winst hebben de Superboeren nog een laatste sprankje hoop. Wint VVV, dan zijn de Limburgers zeker van de Play-Offs.

Vrijdag 20.00 uur: VVV Venlo – De Graafschap

Wedstrijd voor spek en bonen

Jong Ajax speelt vrijdag op de Toekomst tegen Jong AZ. Een wedstrijd waar we niet al te veel woorden aan vuil gaan maken. Het is de nummer dertien tegen de nummer elf. Leuk voor de talenten en wellicht voor een aantal supporters, maar daar houdt het wel bij op.

Vrijdag 20.00 uur: Jong Ajax – Jong AZ

Almere maakt zich op voor toetje

Almere City gaat de Play-Offs in en heeft nog twee wedstrijden om te werken aan het vertrouwen. Te beginnen met de wedstrijd tegen FC Den Bosch van aanstaande vrijdag. Voor Den Bosch kan het seizoen maar voorbij zijn. De Brabanders staan zeventiende en gingen dit seizoen door een hel met onder meer een 13-0 nederlaag tegen PEC Zwolle. Kunnen ze het seizoen nog enigszins dragelijk maken in de laatste twee wedstrijden?

Vrijdag 20.00 uur: FC Den Bosch – Almere City

Dick Advocaat bijna klaar

Een rampseizoen. Dat is het voor ADO Den Haag. De club begon het seizoen met Dirk Kuyt en dat was een drama. Dick Advocaat nam het over en deed het een stuk beter, maar de Play-Offs halen is niet gelukt. En dus gaat ADO op voor een derde seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Dat doen ze overigens zonder Advocaat. De trainer stopt er na dit klusje echt mee. Al weet je het met Dick nooit.

Vrijdag 20.00 uur: ADO Den Haag – FC Dordrecht

Beladen derby in Eindhoven

FC Eindhoven is al zeker van de Play-Offs en Helmond Sport zeker van niet. Toch is de derby tussen Eindhoven en Helmond altijd interessant. Voor de supporters is het dé wedstrijd van het seizoen. De rivaliteit is enorm. Zeker voor Helmond kan deze wedstrijd het seizoen een beetje redden. De Helmonders begonnen met enorme ambities, maar moeten het inmiddels doen met plaats zestien. De derby kan veel goedmaken.

Vrijdag 20.00 uur: FC Eindhoven – Helmond Sport

Willem II wil doorzetten

Willem II is al sinds 10 maart ongeslagen. Daarmee hebben de Tilburgers zich opgewerkt tot zeer serieuze promotiekandidaat. Er wordt dan ook veel verwacht in de Play-Offs. Om het goede gevoel vast te houden is het fijn als ook de laatste twee wedstrijden gewonnen worden. Vrijdag is Jong Utrecht de tegenstander en dat moet een eitje zijn. De Domstedelingen staan laatste en winnen maar zelden.

Vrijdag 20.00 uur: Willem II – Jong FC Utrecht

Telstar vecht voor laatste kans

MVV is zeker van de Play-Offs, Telstar niet. Maar voor Telstar is nog een sprankje hoop. Zij moeten dan de komende twee wedstrijden winnen en VVV mag niet meer winnen. De hoop is dus echt miniem, maar zolang er hoop is mag Telstar hopen. Zaak is dus eerst om zelf te winnen op bezoek bij MVV en dan pas te kijken naar het resultaat bij VVV – De Graafschap.

Vrijdag 20.00 uur: MVV Maastricht – Telstar

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.