actueel background image

KKD speelronde 33: Brabantse derby als hoogtepunt

14 apr 2023 | 13:33 0

Vrijdagavond staat er een heerlijke kraker op het programma in de Keuken Kampioen Divisie. NAC Breda speelt dan in eigen huis tegen aartsrivaal Willem II. Maar er zijn nog meer mooie wedstrijden op het tweede niveau in Nederland. Blik met VoetbalUitslagen vooruit.

Voorbeschouwing Keuken Kampioen Divisie krakers op vrijdag groot

Aartsrivalen tegenover elkaar in Breda

De mooiste wedstrijd van dit weekend in de Keuken Kampioen Divisie is vrijdagavond in Breda. Daar ontmoeten rivalen NAC en Willem II elkaar. Willem II is de nummer vier van de competitie en is haast zeker van deelname aan de Play-Offs. Ook NAC is op de goede weg, maar zijn moeten nog aan de bak. De Bredanaars staan achtste en voelen de concurrentie in de nek hijgen. Tijdens de derby staat er naast de eer van de stad dus ook meer op het spel.

Vrijdag 20.00 uur: NAC Breda – Willem II

De Graafschap moet winnen

De Graafschap staat momenteel negende en grijpt momenteel net naast een plek in de Play-Offs. Het gat met NAC is vier punten en dus is er nog hoop. Ieder verlies kan vanaf nu die hoop doen verdwijnen. Er is vrijdag dus maar één optie voor De Graafschap en dat is winnen. De Superboeren gaan op bezoek bij TOP Oss en dat moet een haalbare kaart zijn. TOP staat zeventiende en speelt een verloren seizoen. Hen rest enkel de eer.

Vrijdag 20.00 uur: TOP Oss – De Graafschap

Rondje van Bram in Zwolle

PEC Zwolle is hard op weg naar de Eredivisie, maar heeft nog een aantal punten nodig. Vrijdag worden de supporters in ieder geval getrakteerd op een biertje. Bram van Polen dwong bij zijn contractverlenging een rondje voor het hele stadion af. Dat biertje smaakt extra lekker bij een overwinning op Telstar. Bij winst blijft PEC op koers voor de titel. Tegenstander Telstar moet winnen om zicht te houden op de Play-Offs, al zullen ze in Velsen-Zuid weten dat het ijdele hoop is.

Vrijdag 20.00 uur: PEC Zwolle – Telstar

Heracles wil druk op PEC houden

Heracles gaat naar alle waarschijnlijkheid met PEC Zwolle mee naar de Eredivisie, al loert Almere City ook nog stiekem op promotie. Heracles staat acht punten voor en heeft nog maar een paar overwinningen nodig. Vrijdag spelen ze thuis tegen Roda JC. De Limburgers lijken naast de Play-Offs te grijpen en dus is het weer een verloren seizoen voor Roda. Of gebeurt er nog een wonder?

Vrijdag 20.00 uur: Heracles Almelo – Roda JC

Play-Off-kraker in Venlo

VVV-Venlo staat vijfde en krijgt vrijdag nummer zes FC Eindhoven op bezoek. Het verschil op de ranglijst is slechts twee punten. De winnaar lijkt zeker van een toetje aan het einde van het seizoen. Voor de verliezer resten nog een aantal hele spannende weken. De verschillen in de subtop zijn klein en er loeren meerdere clubs op een plekje in de Play-Offs. Wie pakt de winst in De Koel?

Vrijdag 20.00 uur: VVV-Venlo – FC Eindhoven

Brabantse derby zonder glans

In Den Bosch staat vrijdag een Brabantse derby zonder enige glans op het menu. Helmond Sport komt op bezoek in De Vliert. Den Bosch staat negentiende en Helmond Sport moet het doen met een zestiende plaats. En dat terwijl de Helmonders nog vol ambitie aan het seizoen begonnen. De Eredivisie werd het doel en ervaren spelers als Tom Beugelsdijk en Peter van Ooijen werden binnen gehengeld. Succes levert dat tot op heden nog niet op. De wedstrijd tussen Den Bosch en Helmond gaat helemaal nergens meer om.

Vrijdag 20.00 uur: FC Den Bosch – Helmond Sport

MVV heeft punten nodig

MVV Maastricht viel na een geweldige eerste seizoenshelft even terug, maar mag nog steeds hopen op promotie. De Limburgers staan zevende en liggen op koers voor de Play-Offs. Om die plek te behouden moet er gewonnen worden tegen FC Dordrecht. In eigen huis lijkt dat een eitje. Dordrecht staat achttiende en verliest haast wekelijks. Een mooie kans om aan het doelsaldo te werken dus voor MVV.

Vrijdag 20.00 uur: MVV Maastricht – FC Dordrecht

ADO vecht voor allerlaatste kans

Sinds de komst van Dick Advocaat gaat het een stuk beter met ADO Den Haag, maar toch lijkt het een verloren seizoen te worden. De kans op de Play-Offs is nihil. Maar er is nog een heel klein beetje hoop. Dan mogen er eigenlijk geen punten meer verloren worden. En dan komt zondag nummer drie Almere City op bezoek. Een hels karwei voor Advocaat en zijn elftal. Kan ADO nog verrassen?

Zondag 12.15 uur: ADO Den Haag – Almere City FC

Jong AZ ontvangt Jong FC Utrecht

Het slechtste team uit het Nederlandse profvoetbal, Jong FC Utrecht, gaat maandagavond op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Jong AZ. Een wedstrijd waar weinig over te zeggen is. Je weet niet welke spelers er op het veld staan en er staat niets op het spel. De kans is klein dat veel voetballiefhebbers maandag in de auto stappen om een kijkje te nemen op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer.

Maandag 20.00 uur: Jong AZ – Jong FC Utrecht

Minitopper op de Toekomst

Een wedstrijd die iets meer tot de verbeelding spreekt is Jong Ajax tegen Jong PSV. Ook deze wedstrijd gaat nergens meer over, maar Ajax tegen PSV is altijd leuk. Zeker voor de supporters van beide clubs. Zij kunnen de talenten van hun club tegen elkaar aan het werk zien.

Maandag 20.00 uur: Jong Ajax – Jong PSV

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.