actueel background image

Keuken Kampioen Divisie speelronde 36: grootste spanning is eraf

05 mei 2023 | 08:43 0

Heracles Almelo en PEC Zwolle zijn gepromoveerd en gaan onderling nog uitmaken wie er kampioen wordt. Daarmee is de grootste spanning in de Keuken Kampioen Divisie direct besproken. Wie de Play-Offs ingaan lijkt inmiddels ook wel duidelijk, al zijn er nog hele kleine kansjes voor een aantal ploegen.

Heracles blog content

Allerlaatste hoop voor De Graafschap

De Graafschap is een ploeg die zichzelf het liefst in de Eredivisie ziet, maar dat lijkt volgend seizoen niet te gaan gebeuren. De Superboeren hebben in theorie nog een klein kansje om de Play-Offs te bereiken, maar dan moet er heel veel gebeuren. Vrijdag komt MVV op bezoek. De Limburgers gaan waarschijnlijk wel de Play-Offs in. Sterker nog, zij kunnen het officieel maken in Doetinchem. Lukt dat of grijpt De Graafschap die laatste strohalm?

Vrijdag 20.00 uur: De Graafschap – MVV Maastricht

VVV heeft overwinning nodig

VVV-Venlo is hard op weg naar de Play-Offs. De voorsprong op concurrent Telstar bedraagt vier punten. Met nog drie wedstrijden te spelen zou dat niet fout mogen gaan. Maar één uitglijer en het is weer spannend. VVV gaat vrijdagavond op bezoek bij laagvlieger Helmond Sport. De Kattenmeppers beleven een teleurstellend seizoen en spelen slechts nog voor het goede gevoel.

Vrijdag 20.00 uur: Helmond Sport – VVV-Venlo

Heracles wil door voor tweede feestje

Het seizoen van Heracles Almelo is geslaagd. De club keert na één seizoen in de Keuken Kampioen Divisie terug in de Eredivisie. Vrijdag werd het feest grootst gevierd na een 3-0 winst op Jong PSV. Maar er wacht misschien nog een feestje. Heracles kan namelijk nog kampioen worden. Om zicht te houden op de schaal moet er vrijdag gewonnen worden in Dordrecht. Een koud kunstje zou je denken. Dordt staat zeventiende en bakt er maar weinig van. Vorige week won koploper PEC eenvoudig met 4-0 van de Schapenkoppen. Kan Heracles dat kunststukje herhalen?

Vrijdag 20.00 uur: FC Dordrecht – Heracles Almelo

Telstar droomt, maar treft Willem II

Telstar doet nog altijd mee om een Play-Off-ticket. De achterstand is vier punten en met nog drie wedstrijden te spelen kan het nog altijd. Vrijdag spelen de Witte Leeuwen tegen Willem II. De Tilburgers bereiden zich alvast rustig voor op het toetje. Zij zijn in vorm en staan op een nette vierde plaats. Telstar moet vrijdag winnen om de droom levend te houden, maar op papier wordt het een hele lastige klus.

Vrijdag 20.00 uur: Telstar – Willem II

FC Eindhoven kan klus klaren

Ook FC Eindhoven gaat zeer waarschijnlijk de Play-Offs in en dat is een knappe prestatie voor het kleine clubje aan de Aalsterweg. Maar helemaal zeker zijn ze nog niet. Het kan namelijk nog misgaan. Vrijdagavond reizen de blauw-witten af naar Kerkrade waar Roda JC wacht. Roda is een grote club in een groot stadion, maar de prestaties zijn klein. Roda staat veertiende en de Eredivisie is verder weg dan ooit.

Vrijdag 20.00 uur: Roda JC – FC Eindhoven

Krachtmeting in Almere

NAC Breda en Almere City gaan sowieso de Play-Offs in. Zij spelen de laatste drie competitiewedstrijden vooral om met een zo goed mogelijk gevoel die Play-Offs te beginnen. Zondag ontmoeten ze elkaar in Almere. Een mooie krachtmeting voor beide ploegen. Zowel NAC als Almere City zijn aardig in vorm. Almere verloor al zeven wedstrijden niet meer. Voor NAC zijn dat er vijf. Een interessant duel dus.

Zondag 12.15 uur: Almere City – NAC Breda

Wedstrijd voor spek en bonen

Jong FC Utrecht en FC Den Bosch staan maandag tegenover elkaar in de Domstad. Wat moet je daarn nu van zeggen en vinden? Het zijn de nummers twintig en achttien van de Keuken Kampioen Divisie en er staat precies niets meer op het spel. Je moet wel heel erg fan zijn van één van deze clubs om hier maandag lekker voor te gaan zitten.

Maandag 20.00 uur: Jong FC Utrecht – FC Den Bosch

Heerlijke kraker in Wijdewormer

Nog zo’n heerlijke pot staat er maandag op het programma in Wijdewormer. Daar spelen Jong AZ en TOP Oss tegen elkaar. Wederom een wedstrijd die helemaal nergens meer om gaat en waar we verder geen woorden aan vuil gaan maken.

Maandag 20.00 uur: Jong AZ – TOP Oss

Pijnlijk seizoen ADO bijna voorbij

ADO Den Haag plukt nog altijd de vruchten van het werk van Dirk Kuyt. Onder Dick Advocaat gaat het een stuk beter, maar de Play-Offs halen gaat niet meer lukken. De beroerde start van de competitie doet ADO de das om en dus is de ploeg uit Den Haag veroordeelt tot nu een seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Het zijn nu wel echt de laatste drie wedstrijden in het betaalde voetbal van Advocaat. Al weet je dat nooit. Laten we dus vooral nog drie wedstrijden van Advocaat aan de zijlijn genieten.

Maandag 20.00 uur: Jong Ajax – ADO Den Haag

PEC op titeljacht in Eindhoven

PEC Zwolle speelt nog wel ergens voor en dat is de titel. De Zwollenaren hebben een voorsprong van drie punten op directe en enige concurrent Heracles Almelo. Maandag in Eindhoven moeten ze die voorsprong zien te behouden. Jong PSV is de tegenstander. En we weten dat beloften-elftallen wel eens verrassend uit de hoek kunnen komen op de maandagavond.

Maandag 20.00 uur: Jong PSV – PEC Zwolle

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.