actueel background image

De Keuken Kampioen Divisie Esports Fan Tournament 2020

23 apr 2020 | 12:19 0

Supporters van de Keuken Kampioen Divisie opgelet! Je kan nu deelnemen aan het ‘Keuken Kampioen Divisie Esports Fan Tournament’. De competitie organiseert samen met Gamers First een ééndaags Esports-toernooi. Fans van de competitie en liefhebbers van de game Rocket League krijgen de kans om zichzelf te bewijzen.

Het online toernooi vindt plaats op 16 mei 2020 en start om 12:00 uur. Het hele toernooi wordt live uitgezonden vanuit de H20 Esports Arena. Het toernooi is eenvoudig te volgen op het Twitch-kanaal Inside Esports, maar ook op het YouTube-kanaal van de Keuken Kampioen Divisie.

Hoe werkt het?

Zestien verschillende teams vertegenwoordigen één voetbalclub uit de Keuken Kampioen Divisie. Ieder team bestaat uit minimaal drie deelnemers en het is mogelijk wisselspelers aan jouw team toe te voegen. Allereerst strijden de teams in de groepsfase, waarna de knock-outfase zal uitwijzen welke teams zichzelf finalist mogen noemen. De titel van het Keuken Kampioen Divisie Esports Fan Tournament gaat naar de winnaar van de finale.

Rocket League

De game Rocket League is een voetbalspel, maar dan net even anders. De voetballers zijn namelijk ingewisseld voor auto’s. Het doel is om met de auto’s zoveel als mogelijk doelpunten te scoren. Beide teams beschikken over een drietal auto’s. Rocket League kan gespeeld worden op de computer, Playstation, Xbox One en de Nintendo Switch. De teams hoeven niet op één plaats aanwezig te zijn, aangezien het om een online game gaat.

Eerste Esports-toernooi van de Keuken Kampioen Divisie

De Keuken Kampioen Divisie Esports Fan Tournament biedt voetbalsupporters de kans om alsnog te kunnen genieten van de sport. De spelers kunnen deelnemen vanuit huis, waardoor er ook geen risico’s ontstaan. Het is voor de eerste keer in de geschiedenis dat de competitie zich mengt in de wereld van de Esports. De Eredivisie CV organiseert al sinds 2016 de eDivisie in samenwerking met EA Sports en Endemol.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.