actueel background image

Keuken Kampioen Divisie: Almere kan periodetitel pakken

30 mrt 2023 | 10:30 0

De interlandbreak zit er weer op en dus gaat de blik weer op de competities. De Keuken Kampioen Divisie heeft een paar drukke dagen voor de boeg. Op vrijdag komen veel teams in actie, maar ook maandags is het druk. Met wellicht een klein feestje in Almere. Een korte vooruitblik.

Brabantse derby in Oss

Geen wedstrijd waar de echte liefhebber reikhalzend naar uitkijkt, maar ook deze moet gespeeld worden. In Oss speelt TOP tegen Helmond Sport. Twee ploeterende ploegen die onderin de Keuken Kampioen Divisie bungelen. Het verschil op de ranglijst is vier punten. TOP Oss heeft een overwinning nodig om nog enigszins naar boven te kunnen kijken. Voor Helmond Sport geldt eigenlijk hetzelfde, al dreigt voor beide het seizoen als een nachtkaars uit te gaan.

Vrijdag 20.00 uur: TOP Oss – Helmond Sport

Tussendoortje voor PEC

Koploper PEC Zwolle speelt vrijdag in eigen huis tegen nummer laatst Jong FC Utrecht. Dat moet normaal gesproken een makkelijk tussendoortje zijn voor de Zwollenaren. Dat PEC gaat promoveren lijkt inmiddels wel duidelijk, de voorsprong op de concurrentie is enorm. Toch is er nog een vorm van spanning, want wie pakt de titel in de Keuken Kampioen Divisie? Wordt het PEC of Heracles? Het gat is slechts drie punten. Een overwinning is voor PEC dus een must.

Vrijdag 20.00 uur: PEC Zwolle – Jong FC Utrecht

Lastige pot voor Heracles

Waar concurrent PEC op papier een makkie heeft, daar krijgt Heracles een lastige tegenstander op bezoek. Nummer drie Almere City komt naar Almelo. Hoop op een directe promotieplek is er in Almere niet echt meer. De achterstand bedraagt veertien punten, al heeft Almere nog een wedstrijd in te halen. Bij een overwinning vrijdag zal er een sprankje hoop terugkeren. Aan Heracles de taak om aan alle illusies een eind te maken.

Vrijdag 20.00 uur: Heracles Almelo – Almere City FC

Geel-zwarte avond in Venlo

NAC Breda reist vrijdag af naar Limbrug om het op te nemen tegen VVV-Venlo. De Brabanders staan momenteel op een Play-Off-plaats en willen dat graag zo houden. De concurrentie hijgt namelijk in de nek. NAC verloor twee keer op rij en kan inmiddels wel weer een overwinning gebruiken. De Bredanaars verloren eerder dit seizoen in eigen huis van VVV. Tel daarbij op dat de Limburgers al vier wedstrijden op rij niet meer verloren hebben en je weet dat het een lastige vrijdagavond wordt voor NAC.

Vrijdag 20.00 uur: VVV-Venlo – NAC Breda

Belangrijk duel voor ADO

ADO Den Haag wil naar de Play-Offs. Momenteel staan ze daar met een dertiende plaats nog ver vanaf, maar in de Keuken Kampioen Divisie kan vrijdag alles weer anders zijn. Het gat is namelijk met vier punten nog prima te overbruggen. Vrijdag speelt ADO thuis tegen directe concurrent Telstar. Een overwinning voor Dick Advocaat en zijn mannen is noodzakelijk.

Vrijdag 20.00 uur: ADO Den Haag – Telstar

Nummer zes tegen nummer zeven

We sluiten de vrijdagavond af in Maastricht met MVV tegen FC Eindhoven. De nummer zes en zeven van de ranglijst zijn allebei nog lang niet zeker van Play-Off-voetbal en hebben de punten hard nodig. MVV wil revanche van de eerdere onderlinge ontmoeting dit seizoen. Toen werden de Limburgers met 5-0 van de mat geveegd in Eindhoven.

Vrijdag 20.00 uur: MVV Maastricht – FC Eindhoven

FC Den Bosch voor de eer van Brabant

FC Den Bosch krijgt zondag Willem II op bezoek in een Brabantse derby. Voor de thuisploeg is het seizoen wel klaar. Een zeer teleurstellend seizoen met de 13-0 in Zwolle als absoluut dieptepunt. Een overwinning op rivaal Willem II zou een welkome opsteker zijn voor de Bosschenaren, maar lastig wordt het. Willem II doet huist de laatste tijd aardig en hoopt op promotie via de Play-Offs.

Zondag 12.15 uur: FC Den Bosch – Willem II

Belangrijke uitwedstrijd voor De Graafschap

De Graafschap wil, net als heel veel clubs, de Play-Offs in. De Superboeren maken nog altijd een goede kans, maar de concurrentie is moordend. Maandag speelt De Graafschap in Wijdewormer tegen Jong AZ. Een ploeg waar je niet zomaar van wint. Lukt het de blauw-witten wel?

Maandag 20:00 uur: Jong AZ – De Graafschap

Ploegen uit vorm tegen elkaar

Jong Ajax en FC Dordrecht zijn allebei hopeloos uit vorm. Geen lekkere wedstrijd om maandag goed voor te gaan zitten. Al weet je het bij Ajax op maandag nooit. Met een beetje pech spelen er veel spelers uit de A-selectie mee en is Dordrecht het haasje.

Maandag 20:00 uur: Jong Ajax – FC Dordrecht

Roda JC vecht voor belangrijke punten

Ook Roda JC gaat op bezoek bij een beloften team. Jong PSV om precies te zijn. Jong PSV won de laatste twee wedstrijden en zit er lekker in. Roda JC krijgt het dus niet cadeau in Eindhoven. Ze hebben de punten wel kei en keihard nodig, want ook Roda wil naar de Play-Offs. En dat is nog absoluut geen zekerheidje.

Maandag 20:00 uur: Jong PSV – Roda JC

Almere wil periodetitel pakken

Almere City kan maandagavond de derde periode winnen. Iets later dan de bedoeling. De wedstrijd werd namelijk een tijdje geleden afgelast wegens de sneeuw. Het feest voor Almere kon toen niet doorgaan, maar maandag kunnen zij alsnog de titel pakken. Tegen nummer laatst Jong FC Utrecht moet dat een koud kunstje zijn.

Maandag 20:00 uur: Almere City FC – Jong FC Utrecht

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.