actueel background image

Kan Marokko ook regerend wereldkampioen Frankrijk kloppen?

13 dec 2022 | 14:54 0

Dat het WK 2022 er eentje is voor in de boeken, kunnen we wel stellen. En dan niet omdat het zo fantastisch is dat het WK in Qatar wordt gehouden, maar omdat de ‘underdogs’ het WK regeren. Een van die underdogs is Marokko, het land dat zich naar de halve finale van het eindtoernooi heeft geknokt. Marokko maakt zich op voor een duel tegen regerend wereldkampioen Frankrijk. We blikken met jou vooruit op deze wedstrijd.

Vooruitblik

Als we de bookmakers moeten geloven, gaat Frankrijk naar de finale van het WK. De Fransen worden gezien als favoriet voor de wereldtitel, maar toch sluiten wij winst voor Marokko niet uit. Het Marokkaanse elftal is dé verrassing van dit WK en wie weet lukt het de ploeg om ook in deze wedstrijd weer te stunten.

WK-finale lonkt voor de Fransen

Frankrijk kan voetballen, dat is een ding dat zeker is. Les Bleus werd op het WK van 2018 in Rusland wereldkampioen nadat het Kroatië met 4-2 versloeg. Een finale die ook op het WK van 2022 gespeeld kan worden, afhankelijk van de winnaar uit die andere halve finale: Argentinië – Kroatië. Sterspeler Kylian Mbappé is met vijf doelpunten topscorer van het toernooi, terwijl teamgenoot Olivier Giroud er vier in heeft liggen. Of middenvelder Aurélien Tchouaméni op het veld staat tijdens Frankrijk – Marokko, is nog maar de vraag. De speler heeft tot nu toe nog geen duel gemist, maar ontbrak op maandag op de training.

Op papier is Frankrijk het sterkste team. De ploeg is gemotiveerd om voor de derde keer een Wereldkampioenschap te winnen. Als het gaat om gunfactor, pakt Marokko die finaleplaats. De wedstrijd moet uitwijzen welke ploeg daadwerkelijk het sterkst is.

Marokko schrijft geschiedenis

Marokko is het eerste Afrikaanse land dat kans maakt op de finale en schrijft daarmee geschiedenis. Ze werden eerste in groep F en toen al kon het WK niet meer stuk voor de nationale ploeg. Marokko won tot nu toe van België, Canada, Spanje (na penalty’s) én grootmacht Portugal. Dat laatste zal de spelers altijd bij blijven: ze stuurden Ronaldo en co naar huis. Opnieuw maakt Marokko zich op voor een pittig duel, ditmaal tegen de regerend wereldkampioen. De vraag is alleen: heeft Marokko genoeg kracht om te gaan strijden tegen Frankrijk? Het elftal heeft drie rustdagen gehad, dus wij denken van wel. En gaat het iets minder, dan is er altijd nog die wilskracht die ervoor heeft gezorgd dat het team uberhaupt zo ver is gekomen.

Statistieken

– Marokko is het eerste Afrikaanse land dat kans maakt op een plek in een WK-finale
– Marokko stuurde Spanje en Portugal naar huis
РMarokko kreeg pas ̩̩n doelpunt tegen dit WK
– Marokko en Frankrijk stonden totaal vier keer tegenover elkaar
– Frankrijk won het WK van 2018
– Frankrijk heeft dit WK gemiddeld 55% balbezit
– Frankrijk kreeg dit WK vijf doelpunten tegen

Laatste onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
16-11-2007
Frankrijk - Marokko
2 - 2
06-06-2000
Marokko - Frankrijk
1 - 5
19-01-1999
Frankrijk - Marokko
1 - 0
28-05-1998
Marokko - Frankrijk
2 - 2
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.