actueel background image

‘Jetro Willems beste speler in Eredivisie’

30 mrt 2016 | 05:55 0

PSV doet het goed in de Eredivisie en bij een goede ploeg horen uitblinkers. Eén van de speler die imponeert in Eindhoven is Jetro Willems (21). De verdediger heeft een prima voorzet in huis en is volgens Pierre van Hooijdonk ‘de beste speler in de Eredivisie’. Wat weten we eigenlijk van Jetro Willems?

Doorbraak Jetro Willems

Jetro Willems begon zijn carriere bij Sparta Rotterdam. De geboren Rotterdammer debuteerde in de Eredivisie onder coach Jan Everse in de wedstrijd Sparta – Go Ahead Eagles (1-1). Bij Sparta maakte Jetro Willems een stormachtige ontwikkeling door. Dit resulteerde in de interesse van onder meer Inter Milaan en PSV.

Willems koos uiteindelijk voor PSV en tekende op 31 augustus 2011 een contract bij de regerend landskampioen. Op 21 oktober 2011 debuteerde Jetro Willems in het 1e van PSV. Door de blessures van Eric Pieters en Tamata kreeg de nog jonge verdediger al vrij snel een basisplaats.

Jetro Willems als jongste debutant

Al vrij snel werd duidelijk dat Jetro Willems talent had. Zijn vele basisplaatsen en goede spel loonde zich snel. Zo maakte Willems op 3 november 2011 zijn debuut in de Europa League tegen Hapoel Tel Aviv FC. Met deze basisplaats als debutant werd hij de jongst debuterende Nederlander in een Europese wedstrijd van een Nederlandse club ooit. Willems loste daarmee Bryan Roy af.

Interlandcarrière Willems

Jetro Willems speelde voor zijn debuut in Oranje al in meerdere Nederlandse jeugdelftallen. Zo kwam hij uit voor de jeugdselecties onder 15, 16 en 17. Met het jeugdelftal onder 17 werd Willems in 2011 Europees kampioen. In de finale versloegen de jonge sterren Duitsland met 5-2.

Op 26 mei 2012 wordt Willems definitief geselecteerd voor het EK door bondscoach Bert van Marwijk.  Met zijn basisplaats in de 1e wedstrijd van het EK tegen Denemarken breekt Jetro Willems opnieuw een record. Hij is de jongste EK-debutant ooit en lost daarmee de Belg Enzo Scifo af.

Onder Louis van Gaal raakt Jetro Willems uit beeld bij Oranje. Door de ontwikkeling van Daley Blind en blessures van Willems raakt de jonge verdediger uit de gratie bij het Nederlands Elftal.

 

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.