actueel background image

Italië – Nederland 14-10-2020 samenvatting

15 okt 2020 | 10:08 0

Onder leiding van Frank de Boer stond Oranje in de Nations League op 14-10-2020 tegenover Italië. De vorige ontmoeting verloor Nederland met 0-1.

Het Nederlands elftal leek bij voorbaat kansloos in het uitduel in Italië. De ploeg van de nieuwe bondscoach verloor namelijk in een oefeninterland van Mexico en kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Bosnië & Herzegovina. Desondanks wist de ploeg zijn rug te rechten en een stuk beter voor de dag te komen in Bergamo. In een gelijk opgaande wedstrijd stond er dan ook een 1-1 gelijkspel op het scorebord. Hierdoor gaat Polen in de Nations League groep verrassend aan de leiding.

Donny van de Beek schoot de bal van dichtbij binnen, nadat hij een schot van Memphis Depay opving. Bekijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd.

Voorsprong voor Italië

De Italiaanse ploeg kwam zoals verwacht goed uit de startblokken. Oranje begon weliswaar met een vijftal verdedigers aan het duel, het duurde niet lang voordat de eerste bal in het net lag. Na een splijtende pass kwam Lorenzo Pellegrini alleen voor de doelman te staan. De Italiaan bleef koelbloedig en scoorde in de 16e minuut de openingstreffer. Het leek dan ook opnieuw helemaal mis te gaan met het Nederlands elftal.

Gelijkmaker van Oranje

In de 25e minuut kwam Oranje tot scoren. Een hard schot van Memphis Depay kwam tegen Donny van de Beek aan. De middenvelder van Manchester United twijfelde geen seconde en schoot de bal hard in het dak van het doel. Het was Van de Beek zijn eerste treffer in het shirt van het Nederlands elftal en ook het eerste doelpunt van Oranje onder de leiding van bondscoach Frank de Boer.

Final Four nog in het vizier

Het Nederlands elftal maakt dankzij het gelijkspel nog altijd kans op plaatsing voor de Final Four in de UEFA Nations League. Oranje zal dan wel de resterende twee wedstrijden moeten winnen. Nederland gaat nog op bezoek in Polen en ontvangt Bosnië & Herzegovina. Daarnaast zal Italië nog punten moeten laten liggen.