actueel background image

Dit is de SNELSTE speler op het EK

30 mrt 2016 | 08:26 0

Het EK kan de hoge verwachtingen tot dusver nog niet waarmaken. Met enkele mooie momenten en acties zijn de prestaties voor veel teams nog niet op het gewenste niveau. Daartegenover staan wel een aantal individuen die schitteren. De prachtige acties van Dimitri Payet, de klasse van Paul Pogba en de snelheid en beheersing van Kingsley Coman. En laat laatstgenoemde nou een bijzonder geval zijn.

Kingsley ‘Komeet’ Coman

De UEFA houdt tijdens het EK de meest uitgebreide statistieken bij. Zo weten zij welke spelers er naar behoren presteren en door dergelijke statistieken kwam ook naar boven dat Cristiano Ronaldo aan een slechte reeks bezig is. Uit de statistieken komen niet alleen slechte prestaties naar boven, ook worden er bijzondere prestaties blootgelegd.

Zo weten we dat na Frankrijk-Zwitserland de Fransman Kingsley Coman voorlopig de snelste speler op het EK is. De toekomstige sterspeler van Bayern München haalde in deze wedstrijd een snelheid van 32.8 km/u, behoorlijk rap!

Topclubs en Kingsley Coman

Kingsley Coman en topclubs blijken een gouden combinatie. Ondanks dat de jongeling slechts 20 jaar is, speelde hij in het verleden voor onder meer Paris Saint Germain en Juventus. Bij de Duitse grootmacht Bayern München start Coman de laatste tijd steeds vaker in de basis en hij laat ook zien waarom. Zijn balvaardigheid en razendsnelle acceleratievermogen worden geroemd door mensen in Duitsland en ver daarbuiten.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.