actueel background image

Hoe kies je jouw nieuwe voetbalschoenen uit?

18 aug 2020 | 09:39 0

Het voetbalseizoen ligt voor nu even stil, maar we mogen binnenkort het veld weer betreden. Als het nieuwe seizoen begint wil je natuurlijk wel over goed materiaal beschikken. Een paar nieuwe voetbalschoenen is al een flinke stap in de juiste richting. De grote vraag is alleen met welk nieuw paar voetbalschoenen jij aan de competitie gaat beginnen. Bekijk hieronder enkele punten waar je goed op moet letten.

Verschillende ondergronden

De amateurverenigingen in Nederland beschikken niet allemaal over eenzelfde soort ondergrond. Je kan de ene week op natuurgras spelen en de andere week op kunstgras. Een beetje slecht weer en je speelt meer op een modderpoel als een voetbalveld. Je kan daarom het beste voetbalschoenen kopen die geschikt zijn op ieder soort ondergrond, bijvoorbeeld de schoenen met een zogeheten FG-zool. De noppen zorgen ervoor dat je ten alle tijden een goede grip hebt en jij jezelf volledig kan focussen op de wedstrijd. Er bestaan ook voetbalschoenen die uitermate geschikt zijn voor uitsluitend zachte grond of kunstgras. Je kan ook meerdere schoenen kopen, maar de FG-zool haalt alle zorgen weg.

Lichte of zware voetbalschoenen

Je moet als je voetbalschoenen gaat kopen ook denken aan de zwaarte. Stel je moet het hebben van je snelheid, dan kan je beste op lichte schoenen gaan spelen. Het scheelt gewicht en daardoor kan je ook meer snelheid genereren. Als je een spelverdeler bent en je het van de passes moet hebben dan kan je het beste gaan voetballen op zwaardere schoenen.

Synthetische upper

Als je in de winkel gaat kijken naar voetbalschoenen dan valt één ding gelijk op. Vrijwel alle schoenen beschikken over synthetische upper. Het voordeel daarvan is dat je de schoenen amper hoeft te onderhouden en ook slechte weersomstandigheden geen problemen vormen. Dat is anders als je leren schoenen kiest, al zitten die vaak wel een stuk beter. Je moet de leren schoenen wel beter onderhouden, dat is een minpunt.

Welke kleur?

Vroeger liepen wij allemaal uitsluitend op zwarte voetbalschoenen, de nieuwe generatie kan kiezen uit tientallen kleuren. Je moet wel rekening houden met een paar dingen. Allereerst vallen de flitsende kleuren op, je bent eenvoudig te herkennen. Daarnaast moet de kleur ook wel bij je tenue passen, anders ziet het er niet heel mooi uit.

Comfort

Het belangrijkste van alles is dat de voetbalschoenen lekker zitten. Je wilt je tijdens de wedstrijd niet gaan ergeren aan een voetbalschoen die niet op zijn plaats blijft zitten of zelfs pijn doet aan de voet. Te krappe schoenen zorgen vrijwel altijd voor irritatie en zullen ook razendsnel kapot gaan. Te brede schoenen zijn ook geen pretje en zorgen voor de nodige blaren. Pas daarom altijd even je nieuwe voetbalschoenen, zodat je later geen spijt krijgt.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.