actueel background image

Het Keuken Kampioen Divisie-elftal van 2022

28 dec 2022 | 08:17 0

Het WK zit erop en ook de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie liggen voorlopig even stil. Tijd om terug te blikken op de eerste seizoenshelft. Dat doen we met het VoetbalUitslagen Keuken Kampioen Divisie-elftal van 2022.

De beste elf

Heracles Almelo lijkt na de eerste seizoenshelft al met één been in de Eredivisie te staan. De nummers één en twee promoveren rechtstreeks naar het hoogste niveau. De Heraclieden hebben een voorsprong van liefst tien punten op nummer drie MVV. Ook PEC Zwolle is hard op weg om binnen een jaar weet terug te keren, al doen FC Eindhoven en MVV brutaal mee om de tweede plaats. ADO Den Haag en het ambitieuze Helmond Sport zijn de grootste teleurstellingen dit seizoen. Van die twee ploegen staan dan ook geen spelers in ons elftal. Bekijk hier de best elf van 2022.

KKD elftal

Romain Matthys (MVV Maastricht)

Op doel staat Romain Matthys van MVV Maastricht. De 24-jarige Belg doet het uitstekend bij dé verrassing van de eerste seizoenshelft. Matthys hield vier keer de nul dit seizoen en was met 77 reddingen belangrijk voor de Limburgers.

Kik Pierie (Jong Ajax)

Kik Pierie werd ooit met hoge verwachtingen naar Amsterdam gehaald om de next big thing te worden in de verdediging bij Ajax. Verder dan Jong Ajax is hij niet gekomen. Maar bij Jong Ajax doet ie het wel goed. Hij gaf liefst 1226 succesvolle passes en toont in de Keuken Kampioen Divisie aan een prima verdediger te zijn. Vanaf 2023 mag hij het laten zien in de Eredivisie. Hij verkast namelijk naar Excelsior.

Justin Hoogma (Heracles Almelo)

De rots in de branding van Heracles Almelo. Justin Hoogma mistte dit seizoen nog geen minuut bij de koploper. De 24-jarige verdediger pakte nog geen enkele kaart en was daarnaast al twee keer betrokken bij een doelpunt. De grootste vraag is of Heracles hem na dit seizoen kan behouden.

Jeffry Forters (De Graafschap)

De Graafschap stelt dit seizoen teleur met een dertiende plaats na achttien wedstrijden. Lichtpuntje bij de Superboeren is de 33-jarige Jeffry Fortes. De vleugelverdediger gaf al zes assists en is daarmee bezig aan een prima seizoen.

Kian Fitz-Jim (Jong Ajax)

De kans dat Kian Fitz-Jim nog lang te bewonderen is in de Keuken Kampioen Divisie is klein. De 19-jarige middenvelder maakt wekelijks indruk bij Jong Ajax en het is dan ook wachten op zijn doorbraak in Ajax 1. Tot die tijd genieten we van hem in de KKD.

Thomas van den Belt (PEC Zwolle)

Pas 21-jaar en nu al de grote man bij PEC Zwolle. Jeugdexponent Thomas van den Belt is bezig aan een geweldig seizoen. In zeventien wedstrijd was hij goed voor zeven doelpunten en vier assist. Zijn plek in dit eltal is dan ook meer dan terecht.

Matthijs Tielemans (Jong PSV)

Matthijs Tielemans doet het goed bij Jong PSV. De middenvelder komt uit de regio en speelt sinds 2018 in de jeugd van de Eindhovenaren. Hij is een vaste waarde bij Jong PSV en ook voor hem is het wachten op een kans in het eerste elftal.

Jarne Steuckers (MVV Maastricht)

Dat MVV na de winterstop mag vechten om promotie ligt mede aan Jarne Steuckers. De 20-jarige Belg is bij bijna ieder gevaar betrokken. Vijf doelpunten en zes assists staan er al op naam van de huurling van Sint-Truidense V.V.

Emil Hansson (Heracles Almelo)

Het moyenne van de Zweed Emil Hansson is fenomenaal dit seizoen. In achttien wedstrijd was hij 21 keer betrokken bij een doelpunt. Dertien keer als afmaker en acht keer als aangever. Dat zijn statistieken waar je mee thuis kunt komen.

Dylan Vente (Roda JC)

Bij Feyenoord lukte het Dylan Vente niet om echt door te breken, maar bij Roda JC heeft hij de smaak goed te pakken. Dertien doelpunten maakte hij tot dusver bij de nummer 9 van de Keuken Kampioen Divisie.

Jeredy Hilterman (Almere City)

Jeredy Hilterman is misschien wel de meest besproken speler in de KKD. Toen hij in dienst was van NAC Breda stond hij te feesten bij de promotie van zijn oude club FC Emmen. In Breda waren ze woest en Hilterman kon vertrekken. Bij Almere City laat hij zijn voeten weer spreken en scoorde hij tien keer in achttien wedstrijden. Waaronder de winnende in Breda tegen NAC.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.