actueel background image

Goede redenen om te beginnen met voetballen

18 apr 2018 | 12:38 0

Wij hebben hieronder diverse goede redenen genoteerd om te starten met deze geweldige sport.

Doelpunten maken

Als je aan een kind vraagt wat hij of zij het leukste zal vinden aan voetbal, dan zullen zij in de meeste gevallen doelpunten maken zeggen. Want wat is er nu leuker dan voor even de held te zijn die de bal in het net van de tegenstander heeft weten te krijgen.

Rennen

Tegenwoordig spelen de kinderen niet vaak meer buiten, de gamecomputers krijgen de voorkeur. Bij voetbal kan een kind weer gewoon lekker kind zijn, buiten rennen en plezier maken. Het is goed voor de conditie en de fysieke gesteldheid van een kind.

Vrienden maken

Deze sport wordt in teamverband gespeeld en het is dan ook de ideale manier om nieuwe vrienden te maken. Samen trainen, samen wedstrijden spelen en misschien ook gewoon gezamenlijk leuke dingen doen. Het is dus ook zeker een sociale sport!

Snacken

Na een wedstrijd moet er natuurlijk ook iets lekkers worden gegeten en waar kan dat nu beter als in de sportkantine. Er is dan ook van alles verkrijgbaar, een zakje snoep, chips of een patatje. Natuurlijk zijn er ook genoeg gezonde snacks te vinden.

Kampioenschap

Bij voetbal speel je met een team en het doel is om het kampioenschap te behalen. Het voetbalteam met de meeste punten mag zich aan het einde van het seizoen de kampioen noemen en een mooie beker in ontvangst nemen. Misschien trakteert de coach ook nog op iets lekkers, want kampioen worden is niet iets wat elke dag zal gebeuren.

Juichen

Je kent het wel, die professionele voetballers die van het juichen iets speciaals maken. De ene doet een salto en de ander een dansje. Ga op zoek naar een doelpunt en probeer zelf een hele nieuwe move uit!

Penalty’s nemen

In de jeugdwedstrijden zal elke wedstrijd worden afgesloten met een serie aan strafschoppen. Kan jij de bal voorbij de doelman krijgen en in het net? Zo krijgt iedereen een kans om een keer te scoren!

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.