actueel background image

Gemuteerd coronavirus teistert Manchester City

30 dec 2020 | 09:48 0

Afgelopen maandag werd de wedstrijd tussen Everton en Manchester City op het laatste moment afgelast. Een vijftal voetballers uit de selectie van City hebben het coronavirus opgelopen. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om het gemuteerde coronavirus dat uiterst besmettelijk is. De spelers liepen het virus op in een hotel. Hier verbleef de ploeg om zich voor te bereiden op de bekerwedstrijd tegen Arsenal.

Crisisvergadering

De eerste positieve coronatesten kwamen op 1e Kerstdag aan het licht bij Manchester City. Kyle Walker, Gabriel Jesus en een tweetal stafleden moesten per direct in zelfisolatie. De spelers en stafleden waren niet aanwezig bij het competitieduel tegen Newcastle United. Echter bleek afgelopen dinsdag dat er nog drie andere voetballers ook positief zijn getest. Er werd na een crisisvergadering besloten om de wedstrijd tegen Everton niet door te laten gaan. De besmettingen komen voor City op een zeer ongelukkig moment, aangezien er de komende tijd vrijwel iedere 72 uur een wedstrijd op het programma staat.

Manchester City blijft vaag

Het is sinds maandag opvallend stil rondom Manchester City. De club heeft besloten om geen namen van besmette spelers en stafleden meer vrij te geven. Het zou hoogstwaarschijnlijk om nog veel meer besmettingen gaan dan vooralsnog is aangegeven. De kans lijkt groot dat Walker en Jesus het gemuteerde virus hebben opgelopen tijdens de verplaatsing van het hotel naar het stadion van Arsenal. De ploeg verbleef een zeer korte tijd in het hotel en de spelers moesten zich aan strikte regels houden.

Nieuwe coronatesten

Er worden woensdag nog meer coronatesten uitgevoerd. De uitslag zal dan ook snel volgen. Aankomende zondag moet Manchester City een uitduel spelen bij Chelsea, maar de kans lijkt aannemelijk dat ook dat duel zal worden afgelast. De Engelse club speelt tot aankomende zomer minimaal twee wedstrijden per week. De vrees is dat de voetballers na het virus nog lange tijd met gezondheidsklachten rondlopen.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.