actueel background image

Frankrijk treft doelpuntenmachine Engeland

09 dec 2022 | 17:24 0

Frankrijk speelt zaterdag in de kwartfinale tegen Engeland. Deze wedstrijd had zomaar het affiche van de finale van het WK kunnen zijn. Beide toplanden hebben een selectie om van te smullen en zullen koste wat kost de halve finale willen bereiken.

Vooruitblik

Frankrijk en Engeland speelde al 31 keer tegen elkaar. In 1923 voor het eerst en 2017 voor het laatst. Op een WK wordt het de derde ontmoeting. Op basis van historie hebben de Fransen het altijd zwaar tegen Engeland. Op basis van het heden is Frankrijk de absolute favoriet. De regerend wereldkampioen speelt onder leiding van Kylian Mbappé wervelend en onze verwachting is dan ook dat hij Frankrijk naar de halve finale gaat leiden.

Engeland snakt naar succes

Engeland kent tot nu toe een goed toernooi. Ze eindigden met zeven punten aan kop van poule B. In de achtste finale werd met eenvoudig 3-0 gewonnen van Senegal. Engeland scoort er op los dit toernooi en geeft weinig weg. Dat geeft vertrouwen voor de wedstrijd tegen Frankrijk. Lekker voor Engeland is dat Harry Kane tegen Senegal eindelijk scoorde. In de groepsfase was hij al belangrijk met drie assists, maar een doelpunt bleef uit. Tegen Senegal brak hij alsnog de ban. Een historisch doelpunt, want door die goal is Kane nu topscorer aller tijden voor Engeland op eindtoernooien.

Engeland staat voor de tiende keer in de kwartfinale van een WK. Maar slechts één keer werd de wereldtitel gepakt. Dat was in 1966. De honger naar een prijs is groot na 56 droogte. Het wordt voor de Engelsen de dood of de gladiolen zaterdag. Alles moet meezitten willen ze favoriet Frankrijk uit het toernooi knikkeren.

Frankrijk wil voor het eerst in de historie Engeland verslaan op een WK

Net als Engeland werd Frankrijk eerste in de poule. En ook de achtste finale leverde geen problemen op. Polen werd met 3-1 naar huis gestuurd. De man in vorm bij Frankrijk is Kylian Mbappé. Wat hij dit WK laat zien is buitenaards en de vraag is dan ook of hij überhaupt af te stoppen is. Van de negen doelpunten die Frankrijk maakte dit WK, kwamen er vijf van de voet van Mbappé. Hij is daarmee topscorer van het toernooi en is hard op weg naar de gouden schoen. Een ander fenomeen in het Franse elftal is Olivier Giroud. Hij schreef net als Harry Kane geschiedenis in de achtste finale.

Door zijn goal pakte hij de titel topscoorder aller tijden bij de Fransen af van grootheid Thierry Henry. Giroud maakte tegen Polen zijn 52e doelpunt in het nationale elftal. Door de doelpunten van Giroud heeft niemand het meer over de geblesseerde Karim Benzema. Een geweldige prestatie van de 36-jarige spits. Met deze topspelers wil Frankrijk de wereldtitel verdedigen. Iets dat geen enkel land ooit gelukt is. Om te beginnen moet er dan afgerekend worden met Engeland. Een ploeg waar Frankrijk het historisch gezien lastig tegen heeft. Van de 31 wedstrijden tegen Engeland, werden er slechts negen gewonnen. Op een WK zelfs nog nooit. Daar moet zaterdag verandering in komen.

Statistieken

– Engeland won met 3-0 van Senegal en plaatste zich zo voor de kwartfinales.
– Engeland wist dit toernooi al twaalf keer het net te vinden en kreeg nog maar twee goals tegen.
– Engeland staat voor de derde keer ooit op een WK tegen Frankrijk. De eerste twee ontmoetingen wisten de Engelse te winnen.
– Engeland won zeventien keer van de 31 onderlinge duels.
– Frankrijk won met 3-1 van Polen in de achtste finales.
– Frankrijk heeft in totaal negen keer gescoord en kregen vier goals tegen.
– Kylian Mbappé heeft al vijf doelpunten gemaakt en is de man in vorm.
– Frankrijk won nog nooit van Engeland op een WK.

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
13-06-2017
Frankrijk - Engeland
3 - 2
17-11-2015
Engeland - Frankrijk
2 - 0
11-06-2012
Frankrijk - Engeland
1 - 1
17-11-2010
Engeland - Frankrijk
1 - 2
26-03-2008
Frankrijk - Engeland
1 - 0
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.