actueel background image

Frank de Boer vervangt Ronald Koeman bij Oranje

24 sep 2020 | 11:17 0

Frank de Boer is de nieuwe bondscoach van het Nederlands voetbalelftal. De KNVB en de trainer zijn tot een akkoord gekomen voor een contract tot en met de herfst van 2022. De Boer staat voor de taak om met Oranje het EK voetbal van 2021 te winnen. Het EK zou normaliter in 2020 worden afgewerkt, maar vanwege de coronaepidemie werd het toernooi met één jaar verschoven. Daarnaast moet het Nederlands elftal zich nog zien te kwalificeren voor het WK 2022.

WK 2022 in Qatar

In 2022 staat het WK-voetbal op het programma in Qatar. Vanwege de hitte zal het toernooi plaatsvinden in de herfst. De Boer zal in overleg met de KNVB na het EK beslissen of beide partijen met elkaar willen doorgaan. Het contract van de trainer loopt in ieder geval door tot na het WK 2022. De Nederlandse voetbalbond is momenteel bezig om alle besproken zaken in een contract te verwerken, zodat De Boer spoedig kan worden gepresenteerd.

Oefenwedstrijden in oktober

Frank de Boer zal vrijwel direct na zijn aanstelling de definitieve selectie voor de aankomende oefenwedstrijden bekendmaken. Het Nederlands elftal speelt op woensdag 7 oktober een oefenduel tegen Mexico, gevolg door UEFA Nations League wedstrijden tegen Bosnië Herzegovina en Italië.

Drie kandidaten bij de KNVB

Na het vertrek van Ronald Koeman naar FC Barcelona moest de KNVB snel schakelen. De voetbalbond had drie kandidaten voor ogen, namelijk Peter Bosz, Frank Rijkaard en Frank de Boer. De laatstgenoemde trainer bleef als enige kandidaat over na een sollicitatieprocedure. Bosz gaf de voorkeur aan Bayer Leverkusen, terwijl Rijkaard geen ambitie had om terug te keren in het betaalde voetbal.

Technische staf

De Boer zal gaat op dezelfde voet door met de huidige technische staf. Dwight Lodeweges en Patrick Lodewijks blijven dan ook actief bij Oranje, terwijl Ruud van Nistelrooy aansluit voor het Europees Kampioenschap in 2021.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.