actueel background image

Fluit van een paar miljoen

07 dec 2022 | 15:07 0

Veel voetballers houden een aardig zakcentje over aan hun carrière. Ook scheidsrechters kunnen daar tegenwoordig over meepraten. Tenminste, wanneer ze tot de top behoren. Helemaal als ze op een WK fluiten. Björn Kuipers was jarenlang de beste scheidsrechter van Nederland en misschien wel van de wereld. De voormalig toparbiter ging anderhalf jaar geleden met pensioen en floot een aardige bankrekening bij elkaar. Zijn vermogen wordt geschat op ongeveer 15 miljoen euro, al moet gezegd worden dat Kuipers ook drie supermarkten heeft waaraan hij goed verdiend.

Lot uit de loterij

Onder scheidsrechters is een eindtoernooi een lot uit de loterij. Voor het EK van vorig jaar kreeg Kuipers zo’n vijftigduizend euro. Voor zes weken fluiten. Niet slecht. In Nederland verdient een topscheidsrechter namelijk tussen de vijftig en tachtigduizend euro per jaar. Daar komt tevens een premie tussen de 2.500 en 3.500 euro bovenop. Dat zijn leuke bedragen, maar het is niets vergeleken met de beloning op een eindtoernooi.

Zo’n toernooi heeft bovendien meer voordelen. Alles wordt namelijk betaald door de FIFA of UEFA. Hotelovernachtingen, etentjes, kleding of andere onkosten. Noem het maar op, alles wordt betaald uit de zakken van de bonden. Voor dit WK zijn de exacte bedragen nog niet bekend gemaakt, maar we mogen aannemen dat het minimaal gelijk zal zijn aan vorige edities en waarschijnlijk zelfs meer. De arbitrage kan zijn rekenmachientje er alvast bijpakken.

Gevulde portemonnee

Dit jaar vertegenwoordigd Danny Makkelie de Hollandse glorie in het scheidsrechters gilde. Ook hij maakt volgens de kenners kans op de finale. Als Nederland de finale niet bereikt, natuurlijk. Dan kan Makkelie de finale vergeten. Het is niet toegestaan dat de scheidsrechter uit één van de landen van de finalisten komt. Mocht Makkelie zijn wedstrijdjes blijven fluiten en Nederland uitgeschakeld worden, dan zal hij met een goed gevulde portemonnee huiswaarts keren.

Scheidsrechters
BetCity

Free bet ter waarde van €50 – Bookmaker met  NL licentie

  • De Free Bet welkomstbonus is voor nieuwe spelers van 24 jaar of ouder.
  • Een eerste storting van minimaal €20 is vereist.
  • Bij een storting van €20 t/m €49.99 heeft de speler recht op een €20 Free Bet.
  • Bij een storting van €50 of meer heeft de speler recht op een €50 Free Bet.
  • Als je de Free Bet welkomstbonus claimt, kun je geen andere welkomstbonussen tegelijkertijd claimen.
  • De Free Bet welkomstbonus verloopt na 30 dagen na het moment van uitgave.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.