actueel background image

FIFA denkt aan 5 wissels en gele kaarten voor spugen

28 apr 2020 | 14:47 0

De Nederlandse voetbalcompetities worden dit seizoen niet meer hervat, maar in andere landen is daar zeker nog geen sprake van. Hoogstwaarschijnlijk gaat de bal deze zomer nog rollen in Duitsland, Engeland, Spanje en Italië.  De FIFA komt vrijwel zeker met diverse regels, zodat alle wedstrijden veilig verlopen. Bij de wedstrijden zijn er geen supporters aanwezig, maar de wereldvoetbalbond denkt ook aan andere regels. De kans is groot dat clubs vijfmaal mogen wisselen in een duel en dat er gele kaarten worden vergeven aan spelers die op de grond spugen.

5 wissels bij hervatting competities

De FIFA heeft voorgesteld dat de clubs bij een eventuele hervatting vijfmaal mogen wisselen in een wedstrijd. De regel is normaal gesproken dat clubs drie wissels mogen toepassen. De FIFA wilt op die manier de werkdruk bij de voetballers weghalen, gezien er in een korte tijd vele wedstrijden gespeeld moeten worden. De IFAB moet de nieuwe maatregel wel nog goedkeuren. In de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie kan de regel ook van toepassing zijn, aangezien er bij goedkeuring tot eind 2021 vijf wissels toegepast mogen worden. Naast de International Football Association Board moeten ook de competities nog akkoord gaan, maar dat lijkt een formaliteit. Clubs krijgen op drie momenten in het duel de mogelijkheid om te wisselen, dit mag niet gebeuren op vijf individuele momenten.

Gele kaart voor spugen op de grond

De FIFA zet ook in op een nieuwe regel waarbij een speler geel kan krijgen voor het spugen op de grond. De spelregel is bedacht door Michel D’Hooghe. Het hoofd van de medische commissie van de voetbalbond is bang dat het coronavirus op die manier overgedragen zal worden aan andere spelers, daarnaast is het volgens D’Hooghe ook zeer onhygiënisch. De medisch-specialist is ook sceptisch tegenover een mogelijke hervatting van de voetbalcompetities.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.