actueel background image

Feyenoord ontvangt PSV in de Kuip

05 mei 2022 | 15:41 0

Komende zondag zitten we aan de buis gekluisterd voor een cruciale wedstrijd in de Eredivisie. Feyenoord treft PSV in De Kuip. Het belooft een interessante wedstrijd te worden, er staat voor PSV namelijk veel op het spel. Ze zullen deze wedstrijd moeten winnen om de titel binnen handbereik te houden. Wat kunnen we van deze cruciale wedstrijd verwachten?

Vooruitblik

Het belooft een moeilijke wedstrijd te worden. PSV heeft van de laatste vijf wedstrijden in de Eredivisie vier gewonnen en één gelijk gespeeld. Feyenoord heeft van de laatste vijf wedstrijden in de Eredivisie vier gewonnen en één verloren. En ook in de Conference League boekt Feyenoord goede resultaten. Beide teams zijn dus momenteel erg in vorm.

Een voorspelling van onze kant: de verwachting is dat na een moeizame wedstrijd PSV er met de winst vandoor gaat.
Voor Feyenoord had de wedstrijd van afgelopen donderdag tegen Olympique Marseille in de Conference League meer prioriteit dan de wedstrijd tegen PSV. De spelers van Feyenoord zullen dus nog last hebben van vermoeidheid en hadden weinig voorbereidingstijd. PSV heeft daarentegen alle tijd gehad om zich goed voor te bereiden op deze belangrijke wedstrijd.

Een stabiele positie voor Feyenoord

Voor Feyenoord is de derde plaats in de Eredivisie zo goed als zeker. Het verschil van acht punten met PSV is eigenlijk niet meer te overbruggen tenzij PSV alle overige wedstrijden verliest. Een overwinning komende zondag zou Feyenoord wel een stuk dichterbij een tweede plaats brengen. Voor de nummer vier van de Eredivisie hoeft Feyenoord niet meer te vrezen. FC Twente staat vijf punten achter Feyenoord en treft in de laatste wedstrijden nog sterke teams waarbij op papier de kans op een overwinning klein is.

Ook al halen ze de top in de Eredivisie hoogstwaarschijnlijk niet, Feyenoord laat een bijzonder goede indruk achter in de Conference League. Ze hebben hier al verschillende topteams uitgeschakeld.

PSV strijdt mee om de titel

Heeft PSV nog een kans om de titel te grijpen? Dat is de vraag die alle PSV fans bezighoudt. Ze hebben nog een kans om de eerste plek te bemachtigen, maar de wedstrijd tegen Feyenoord is hierin wel cruciaal. Van alle wedstrijden die er nog gespeeld moeten worden in de Eredivisie is de wedstrijd van aanstaande zondag het moeilijkst. De wedstrijden die volgen tegen NEC en PEC zouden ze op papier makkelijk moeten kunnen winnen.

Hier staat tegenover dat de huidige nummer één ook nog drie wedstrijden te spelen heeft. Ajax treft drie clubs waarvan ze op papier gemakkelijk zouden moeten kunnen winnen. Er is nog hoop voor PSV en met een beetje geluk aan hun zijde winnen ze de competitie.

Statistieken

  • In de laatste twintig wedstrijden dat Feyenoord en PSV elkaar troffen heeft Feyenoord elf keer gewonnen, zes keer won PSV en drie keer deelden ze de punten.
  • PSV staat momenteel op de tweede plek in de Eredivisie.
  • Feyenoord staat momenteel op de derde plek in de Eredivisie.
  • Het verschil tussen PSV en Feyenoord bedraagt momenteel zeven punten.
  • PSV en Feyenoord troffen elkaar eerder in 169 duels.
  • 149 van de 169 duels waren wedstrijden in de Eredivisie.
  • Het eerste duel tussen PSV en Feyenoord vond plaats in het seizoen van 1928-1929.
  • PSV heeft een gemiddelde winstpercentage van 17,6 procent als ze in de Kuip een Eredivisie wedstrijd spelen.

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
19-09-2021
PSV - Feyenoord
0 - 4
14-03-2021
PSV - Feyenoord
1 - 1
31-01-2021
Feyenoord - PSV
3 - 1
01-03-2020
PSV - Feyenoord
1 - 1
15-12-2019
Feyenoord - PSV
3 – 1
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.