actueel background image

FC Seoul-verdediger Kim (31) dood aangetroffen op parkeerterrein

06 nov 2020 | 09:25 0

De Zuid-Koreaanse profvoetballer Kim Nam Chun werd op vrijdag 30 oktober 2020 dood aangetroffen. Het lichaam van de 31-jarige verdediger werd gevonden op het parkeerterrein van een gebouw in de wijk Songpa in Seoul. De politie heeft geen aanwijzingen gevonden van een eventueel misdrijf en gaat uit van zelfmoord. Zuid-Korea kampt al jaren met een groot probleem rondom zelfmoord. Iedere 40 minuten pleegt iemand zelfmoord in het Aziatische land.

Debuut bij FC Seoul

Kim Nam Chun werd op 19 april 1989 geboren in de Zuid-Koreaanse stad Incheon. De centrale verdediger doorliep de jeugdopleiding van Kwangwoon University en kwam in 2013 bij FC Seoul terecht. In het seizoen 2017/2018 speelde Kim voor Sangju Sangmu, aangezien de speler daar in militaire dienst moest. Profvoetballers krijgen de kans om hun militaire dienstplicht te vervullen door voor de club te spelen.

Kim speelde dit jaar nog 22 wedstrijden voor FC Seoul op het hoogste niveau in Zuid-Korea. De speler kwam in zijn carrière in 114 K-League wedstrijden in actie. Vlak na het tragische nieuws speelde FC Seoul de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Incheon, oftewel de club uit de geboortestad van Kim Nam Chun.

Teleurstellend seizoen

FC Seoul maakte in het seizoen 2019/2020 veel problemen door. De club zag hoofdtrainer Choi Yong-soo opstappen na een teleurstellende start van het seizoen. De assistent-trainer Kim Ho-young werd de opvolger en dat viel niet in goede aarde bij Kim. FC Seoul wist degradatie maar nipt te ontlopen en komt ook volgend seizoen uit in de K1-League.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.