actueel background image

FA Cup: nog 16 clubs dromen van de titel

28 feb 2023 | 08:30 0

De FA Cup is aangekomen bij de laatste zestien. Dinsdag en woensdag worden acht heerlijke wedstrijden afgewerkt in het oudste bekertoernooi ter wereld. Een korte vooruitblik:  

FA Cup nog 16 clubs dromen van de titel content

Lastige awayday voor Brighton

Brighton and Hove Albion trapt de vijde ronde in de FA Cup af met een uitwedstrijd in Stoke-on-Trent tegen Stoke City. Een wedstrijd die normaal gesproken appeltje eitje moet zijn voor Brighton. Stoke is de nummer zeventien van The Championship en Brighton de nummer acht van de Premier League. Toch is in de FA Cup niets zeker en moet Brighton aan de bak om door te gaan.

Dinsdag 20:15 uur: Stoke City – Brighton and Hove Albion

Blackburn op bezoek bij Leicester

Blackburn Rovers is bezig aan een goed seizoen en mag nog altijd dromen van een terugkeer in de Premier League. Dat is de belangrijkste missie dit seizoen. Al is ook nog altijd de FA Cup-droom levend. Dinsdag gaan zij op bezoek bij het dolende Leicester City. Waar Blackburn hoopt op promotie, daar vecht Leicester juist tegen degradatie. Blackburn is dus zeker niet kansloos dinsdag.

Dinsdag 20:30 uur: Leicester City – Blackburn Rovers

Premier League-clash in Londen

In Londen spelen twee Premier League-clubs tegen elkaar. Nummer zes Fulham ontvangt de nummer zeventien Leeds United. In de competitie kwamen de ploegen elkaar eind oktober al tegen. Toen won Fulham op bezoek bij Leeds. Ook dinsdag is Fulham op basis van de huidige vorm de grote favoriet.

Dinsdag 20:45 uur: Fulham – Leeds United

Bristol City wil historie schrijven

Bristol City hoopt dinsdag de wedstrijd van hun leven te spelen. Dan komt de miljardenploeg van Manchester City namelijk op bezoek. Een wedstrijd die Bristol voor 99,9 procent verliest, maar in de FA Cup komen sprookjes tot leven. En zoals iedere wedstrijd, begint ook de wedstrijd in Bristol met 0-0 en elf tegen elf. Alles is mogelijk.

Dinsdag 21:00 uur: Bristol City – Manchester City

Laagste geklasseerde ploeg gaat naar Southampton

Op het vierde niveau zien we op de zestiende plaats Grimsby Town staan. Grimsby is de laagst geklasseerde ploeg die nog in de FA Cup zit. De kans dat het sprookje woensdag voorbij is, die is best groot. Zij gaan namelijk op bezoek bij Premier League-club Southampton. Maar zelfs wanneer ze deze week uit het toernooi liggen, mogen ze terugkijken op een geslaagde FA Cup.

Woensdag 20:15 uur: Southampton – Grimsby Town

Burnley ontvangt Fleetwood Town

De enige wedstrijd zonder clubs uit de Premier League is die tussen Burnley en Fleedwood Town. Burnley is de koploper van The Championship, Fleetwood Town speelt een niveau lager en staat daar elfde. Voor een van de twee komt dinsdag een einde aan het FA Cup-avontuur. Wint favoriet Burnley of kan Fleetwood stunten?

Woensdag 20:30 uur: Burnley – Fleetwood Town

Ten Hag wil volgende beker

Manchester United won dit weekend de eerste prijs onder Erik ten Hag en wil nu doorpakken. De volgende beker moet de FA Cup worden. Om die te winnen moet eerst worden afgerekend met West Ham United. Een koud kunstje zou je denken. West Ham beleeft namelijk een slecht seizoen en strijd tegen degradatie. Stunten in de FA Cup is leuk, maar The Hammers rekenen nergens op.

Woensdag 20:45 uur: Manchester United – West Ham United

Spurs gaat naar Sheffield

Sheffield United is hard op weg om terug te keren in de Premier League en ook in de FA Cup doet het nog mee. Woensdag staat er een pittige thuiswedstrijd op het programma. Topclub Tottenham Hotspur komt namelijk op bezoek. Met de steun van het thuispubliek hoopt Sheffield iets moois neer te kunnen zetten.

Woensdag 20:55 uur: Sheffield United – Tottenham Hotspur

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.