actueel background image

Eredivisie wordt mogelijk hervat zonder publiek

25 mrt 2020 | 10:34 0

Begin deze week werden er nieuwe maatregelen aangekondigd rondom de bestrijding van het coronavirus. Evenementen en bijeenkomsten in ons land werden verboden tot 1 juni 2020. Echter vallen de sportcompetities niet onder de nieuwe maatregelen. Het is hierdoor vooralsnog onduidelijk wanneer er een besluit zal worden genomen over de Nederlandse voetbalcompetities, waaronder de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. De verwachting is dat er rond 6 april meer duidelijkheid zal worden verschaft. Het staat wel al vast dat er tot 1 juni geen toeschouwers aanwezig mogen zijn bij de voetbalwedstrijden.

Geen nieuw advies van het RIVM

De nieuwe maatregelen van de overheid zorgde voor de nodige verwarring, aangezien het onduidelijk was of de regels ook van toepassing waren op sportevenementen. Het Ministerie van Volksgezondheid liet dinsdagmiddag aan de KNVB weten dat het advies van het RIVM omtrent de sportevenementen nog ongewijzigd was. Het huidige advies loopt tot en met 6 april. Er bestaat een kans dat de competities nog voor 1 juni 2020 hervat worden, al is het nog maar de vraag of dit wel verstandig is.

Scenario’s van de KNVB

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond heeft wel al drie scenario’s aangekondigd:

– Voetbalcompetities worden uitgespeeld voor 30 juni (alle wedstrijden voor 1 juni zonder toeschouwers)
– Voetbalcompetities worden uitgespeeld na 30 juni
– Voetbalcompetities worden niet hervat (noodscenario)

Het tweede scenario waarbij de wedstrijden worden afgewerkt na 30 juni kan voor grote problemen gaan zorgen. De UEFA (Europese voetbalbond) heeft als standpunt dat alle voetbalcompetities voor 1 juli uitgespeeld moeten worden. Diverse spelers beschikken namelijk over een aflopend contract, bekijk hier om welke spelers in de Eredivisie dat gaat. De UEFA zou achter de schermen wel hard bezig zijn om een plan uit te werken waarbij spelers langer verbonden zijn aan hun huidige werkgever.

Alle sportclubs en voorzieningen moeten de komende tijd gesloten blijven. Het is voor sporters alleen toegestaan om sporten uit te oefenen in ruimtes met maximaal drie personen. Hierbij geldt ook de regel dat de sporters minimaal anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.